ETTERLYSER: Politiet i Namsos etterlyser to menn etter at en 11 år gammel gutt ble forsøkt dratt inn i en bil av to menn. Hendelsen skjedde i 17-tida i går kveld utenfor Bakkelandet legekontor. Foto: Google Maps
ETTERLYSER: Politiet i Namsos etterlyser to menn etter at en 11 år gammel gutt ble forsøkt dratt inn i en bil av to menn. Hendelsen skjedde i 17-tida i går kveld utenfor Bakkelandet legekontor. Foto: Google MapsVis mer

Gutt (11) forsøkt dratt inn i bil av to menn

Politiet etterlyser to menn av afrikansk opprinnelse etter mistenkelig hendelse i Namsos.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En elleve år gammel gutt ble i går klokka 17.15 forsøkt dratt inn i en bil i Namsos sentrum av to menn. Dette skriver lokalavisa Trønder-Avisa.

Politiet har søkt etter bilen og mennene i over et døgn og velger nå å gå ut med mer informasjon om bilen og de to mennene.

Bilen er en rød femdørs sedan med en kufangerlignende bøyle med ekstralys i fronten. I tillegg hadde bilen en lang sprekk i frontruta og noen bulker på panseret, forteller etterforskningsleder Bengt Ivan Blom ved Namsos politistasjon, til Telemarks-Avisa.

De to menne har følgende signalement:

• Mellom 25 og 30 år
• Mørkhudede, trolig av afrikansk opprinnelse
• Mellom 180 og 185 cm høye
• Den ene litt kraftigere enn den andre
• Mennene snakker gebrokkent norsk

- Mennene var utenfor bilen da de var i fysisk kontakt med gutten. En politibil kom tilfeldigvis kjørende, og da slapp de taket. Gutten så da sitt snitt til å komme seg unna, sier Blom.

Politiet ber nå om flere tips. De ser alvorlig på saken, men vil være forsiktig med å betegne hendelsen som et kidnappingsforsøk.

I kveld foretar politiet en rundspørring i området der den mistenkelige hendelsen skjedde.

- 11-åringen var på vei hjem fra en kulturskole, da han ble plukket opp på veien. Vi er først og fremst ute etter å undersøke hva som har skjedd og ønsker å komme i kontakt med mennene. Jeg synes det er for lite hold til å kalle det et kidnappingsforsøk, vi undersøker saken så godt det lar seg gjøre, sier etterforskningsleder Blom til Dagbladet.

Blom har selv barn i aktuell alder er ikke mer engstelig for dem etter gårsdagens hendelse.

- Vi tror ikke det er noen barnekidnappere på gang i Namsos. Faren for at det skal gjenta seg er ikke veldig stor, slik vi ser det. Jeg vil ikke skremme folk fra å la ungene gå hjem alene, sier Blom.

Dagbladet.no kommer med mer