SAVNET: Politiet har iverksatt leteaksjon etter en 11 år gammel gutt som er savnet i Porsgrunn. Foto: Google Maps
SAVNET: Politiet har iverksatt leteaksjon etter en 11 år gammel gutt som er savnet i Porsgrunn. Foto: Google MapsVis mer

Stor leteaksjon

Gutt (11) savnet i Porsgrunn

En elleve år gammel gutt er meldt savnet i Porsgrunn etter at han forsvant fra boligen til en bekjent klokka 23 mandag kveld.

Politiet iverksatte leteaksjonen like over midnatt og gutten er fortsatt borte i morgentimene tirsdag.

Både brannvesenet, Røde Kors, Norske Redningshunder og et redningshelikopter har deltatt i søket natt til tirsdag. I tillegg er drosjene i byen varslet.

- Vi fortsetter med forholdsvis store mannskaper tirsdag formiddag. Sivilforsvaret bidrar nå i letingen, i tillegg til at vi driver etterretning for å framfinne opplysninger om gutten, sier operasjonsleder Erik Grønnerud i Sørøst politidistrikt til Dagbladet.

Gutten hadde planlagt å sove over hos en venn natt til tirsdag. Det skal ha oppstått en konflikt mellom han og foreldrene sine, noe som førte til at de reiste for å hente ham hos vennen. Da de ankom stedet hadde han forsvunnet fra huset, ifølge operasjonsleder Grønnerud.

Twitter skriver politiet at de ikke utelukker at elleveåringen forsøker å gjemme seg, og oppfordrer folk til å sjekke parkerte biler og annet hvor han kan ha søkt tilhold.

Det pågår finsøk i nærområdet av forsvinningen, og alle venner av gutten skal være informert om hendelsen.

- Politiet utelukker heller ikke at han kan være sammen med jevnaldrende og ber om å bli kontaktet om noen mistenker at deres sønn eller datter er sammen med den savnede, skriver de.

Gutten har rødt hår og var relativt tynt kledd, iført hettegenser og brune bukser da han sist ble sett.

Politiet har ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt.