Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gutt (12) gikk gjennom isen i Kristiansand

Hentet opp av vannet av dykker.

GIKK GJENNOM ISEN: Den tolvårige gutten gikk gjennom isen på Vestjørn i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix
GIKK GJENNOM ISEN: Den tolvårige gutten gikk gjennom isen på Vestjørn i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nødetatene i Kristiansand rykket ut til vannet Vestjørn, i nærheten av Kjevik flyplass, etter meldinger om at et barn hadde gått gjennom isen i formiddag.

Kl. 12.50 bekreftet politiet at en tolv år gammel gutt var hentet opp av vannet, og kjørt med ambulanse til sykehus.

- Vi har fått meldinger om at det skal ha vært flere personer på isen på Vestjørn. En av disse har falt under isen. To andre skal ha løpt etter hjelp. Personen som ble hentet opp av dykkere ble forsøkt gjenopplivet på stedet. Personen er nå sendt med ambulanse til sykehuset i Kristiansand. Vi er ikke kjent med tilstanden hans, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Audun Eide, i en pressemelding.

Han sier de ikke har noe grunnlag for å tro at det skal ha falt flere personer i vannet.

Gjenoppliving Den første meldingen kom klokka 11.31. Noen minutter seinere meldte Agder politidistrikt at flere barn skal ha vært ute på isen på tjernet, og at en dykker fra brannvesenet var på vei.

- Vi fikk melding om at én person har gått igjennom isen. Vi er på stedet og samarbeider med de andre nødetatene om å avklare situasjonen, sa operasjonsleder Sverre Birkeland til Dagbladet klokka 11.55.

Like etterpå meldte politiet på Twitter at én person var hentet opp av vannet av dykkeren.

- Personen er livløs. Det er startet gjenoppliving på stedet, og kommunens kriseteam er varslet, lød meldingen.

Politiets innsatsleder på åstedet sier til Fædrelandsvennen at tilstanden hans er alvorlig.

Storefri Avisa skriver at elever og en lærer ved nærliggende Ve barneskole prøvde å berge gutten da nødetatene ankom. De ble sendt på land, og politiet opplyser at det ikke letes etter flere personer enn gutten som er hentet opp.

Til VG sier rektor ved Ve skole at tolvåringen var en av flere sjuendeklassinger som tok seg ut på isen i storefri. Flere av dem gikk igjennom isen.

- Vi har to veldig flinke jenter som løp ned på skolen, mens de andre som var der forsøkte å hjelpe til. De måtte redde hverandre opp av isvannet frem til det kom voksne opp, forteller han.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram