Gutt (12) skadd i paragliderulykke

I Aust-Agder. Falt seks meter ned på strand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En tolvårig gutt er skadd i en paragliderulykke. Ulykken har skjedd i Bygland i Setesdal, melder Agder politidistrikt på Twitter.

De melder i 09.30-tida at gutten falt ca. seks meter ned på stranda. Ulykken skjedde i forbindelse med opptrekk av paraglideren fra båt.

- Ulykken har skjedd under et tandemhopp, og skadeomfanget er ukjent. Gutten får førstehjelp på stedet, men er bevisst. En luftambulanse er på vei, opplyser operasjonsleder Geir Andersen til Dagbladet klokka 09.15.

Politiet melder et kvarter seinere at gutten paraglidet - eller rettere parasailet, dvs. blir trukket av en båt - sammen med faren. Mens sønnen er fløyet til Sørlandet sykehus i Kristiansand, er faren kjørt til legevakta for sjekk.

- Gutten er utenfor fare, opplyser Andersen klokka 12.25.

Politiet har opprettet en såkalt undersøkelsessak etter hendelsen, bl.a. for å finne ut om sikkerhetsprosedyrer ble fulgt, og om utstyret var i orden.

- Vi har tatt beslag i skjermen og gjort tekniske undersøkelser. Vi vil også avhøre de involverte, sier operasjonslederen.

Bygland ligger omtrent midt i Aust-Agder, ikke langt fra fylkesgrensene mot både Vest-Agder og Telemark. Politiet er klokka 12.25 ferdige på stedet.

Dagbladet følger saken.