FRONT MOT FRONT: En 13 år gammel gutt og en 56 år gammel kvinne omkom i en frontkollisjon på E8 på Ramfjord i Tromsø kommune i dag. Foto: Dag Tore Stensland
FRONT MOT FRONT: En 13 år gammel gutt og en 56 år gammel kvinne omkom i en frontkollisjon på E8 på Ramfjord i Tromsø kommune i dag. Foto: Dag Tore StenslandVis mer

Gutt (13) omkom i møteulykka i Troms

To omkom da personbil og bergingsbil kolliderte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En personbil og en bilbergingsbil var involvert i ulykka, som skjedde like etter klokken 15 rundt to mil sør for Tromsø.

- En personbil og en lastebil av typen bilbergningsbil kolliderte front mot front. Vi kunne umiddelbart konstantere at to personer var omkommet, sier operasjonsleder Trond Høydal til Dagbladet.

De omkomne er en 13 år gammel gutt og en 56 år gammel kvinne.

Mot kjøreretningen Han forteller at foreløpig etterforskning tyder på at personbilen, som kjørte i retning Tromsø, skal ha kommet over i motsatt kjørefelt. Føreren av den andre bilen skal ha kommet fra ulykken uskadd.

- Han har vært til kontroll på legevakta, men er uskadd, sier Høydal.

Også en tredje person i personbilen, som ble sendt til Universitetssykehuset i Tromsø med helikopter, er lettere skadd.

Ulykkesutsatt - Det er en kvinne på 34 år. Hun er lettere skadd, opplyser Hilde Pettersen, kommunikasjonssjef ved Universitetssykehuset i Tromsø, til NTB.

Den omtalte strekningen på E8 er ulykkesutsatt, og har i lokalmiljøet fått tilnavnet «dødsveien».

Fredag 7. januar omkom fem personer i en ulykke som involverte fem kjøretøy, i Lavangsdalen.

Natt til lørdag forrige uke omkom en 35 år gammel Tromsø-mann på den samme strekningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forslag Høy fart er ofte et problem på strekningen, som bare enkelte steder har midtdelere. Etter ulykken i januar tok flere politikere til orde for bygging av flere slike.

Statens vegvesen har foreslått gjennomsnittsfartsmåling på strekningen. Målingen var ment å gjennomføres på en ti kilometer lang strekning.

Dette ønsket ifølge iTromsø ikke politimester Truls Fyhn.

- Lavangsdalen har en meget god veg og det er kunstig å sette ned fartsgrensen når ulykken ikke var relatert til fart. Man er ikke kjent med at andre ulykker på strekningen har vært relatert til fart, het det i en høringsuttalelse fra Fyhn.