Gutt (13) på 30 kilo får ikke hjelp

LØRENSKOG (Dagbladet): Sønnen er 13 år, veier 30 kilo, og løper to mil daglig for å slanke seg. Han har anoreksi og har mistet livsgnisten. I ett år har moren kjempet for å skaffe sitt barn hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Først i forrige uke ble han innlagt på undomspsykiatrisk klinikk. Nå er moren varslet om at han kan bli utskrevet igjen til uka.

Det eneste han tilbys er hjelp av barnevernet .

Det er en viljesterk, men sliten Maddu Sharma som møter Dagbladet utenfor ungdomspsykiatrisk klinikk ved Sentralsykehuset i Akershus. Det er ikke en hvilken som helst mor som har brukt opp sine siste krefter på å skaffe sønnen psykiatrisk hjelp:

Hun er selv psykiatrisk sykepleier.

Selv en ressurssterk kvinne som henne har kommet til kort overfor behandlingsapparatat i Akershus.

- Jeg har slåss og slåss. Nå vet jeg ikke lenger hvor jeg skal gå for å få hjelp. Det gjør vondt. Jeg begynner å miste håpet. Blir han skrevet ut fra klinikken på SiA, kommer han til å løpe til han stuper, sier Maddu.

Gjemmer ham bort

Sønnen er nede:

- «Jeg fortjener ikke å leve lenger. Jeg fortjener ikke noe godt,» sier han til meg.

Gutten har tidligere vært på weekendhjem i regi av barnevernet i Asker og Bærum. Han har gode grunner til å nekte å benytte seg av tilbudet igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer