Gutt (13) påkjørt og drept: - Høyt elsket

En 13 år gammel gutt døde fredag etter å ha blitt påkjørt i Oslo torsdag. Ansatte fra lokale aktivitetshus har lagt ned blomster på stedet i kveld, og beskriver den avdøde som en «høyt elsket gutt».

DØDE: Slik minnes de den 13 år gamle gutten som omkom etter en påkjørsel på Haugenstua. Reporter: Johannes Fjeld. Video: Anton Lier / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Han var en snill og godhjertet gutt, som alltid var blid og smilte. Han var høyt elsket, alle likte ham.

Det sier 19 år gamle Anas Jarrari til Dagbladet. Han jobber på Furuset bibliotek og aktivitetshus, og har fredag kveld kommet for å legge ned blomster i krysset mellom Maria Dehlis vei og Grorudveien øst i Oslo, der den 13 år gamle gutten ble påkjørt torsdag kveld.

Han forteller at lokalsamfunnet er sterkt preget.

- Det var en person som alltid kom innom og som man så på aktivitetshuset. En som mange hadde en relasjon til, enten som venn, fellesvenn, eller gjennom aktivitetsklubben eller skolen.

- Ga et smil til alle

Jarrari er ikke alene da han møter Dagbladet fredag kveld. Flere har lagt ned blomster på stedet. En av dem er Kainat Shahzad (22), som jobber ved flerbrukshallen Furuset Forum.

- Jeg har kommet for å vise respekt for ham og for alle som er preget av det som har skjedd. Han pleide å komme innom hele tiden. Han var en blid og kreativ gutt, og hadde det gøy med både de ansatte og de andre barna, sier hun til Dagbladet, og legger til:

- Han ga et smil til alle.

Hun sier alle i området er preget av den tragiske ulykken.

- Det er helt forferdelig.

BLOMSTER OG LYS: Flere har lagt ned blomster og lys der den 13 år gamle gutten ble påkjørt torsdag kveld. Gutten døde på Ullevål sykehus fredag ettermiddag. Foto: Jil Yngland / NTB
BLOMSTER OG LYS: Flere har lagt ned blomster og lys der den 13 år gamle gutten ble påkjørt torsdag kveld. Gutten døde på Ullevål sykehus fredag ettermiddag. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer

Siktet for uaktsomt drap

Natt til fredag pågrep politiet en mann i 30-åra etter påkjørselen. Han er nå siktet for overtredelse av veitrafikkloven og uaktsomt drap.

- Den pågrepne bilføreren av en mørk Mitsubishi SUV har i avhør erkjent å ha vært på stedet torsdag kveld, kjørt på fotgjengeren og forlatt stedet. Han ble pågrepet i sitt eget hjem etter godt politiarbeid. Operativt mannskap klarte å lokalisere ham, og vi mener vi har riktig gjerningsperson, sier Rune Skjold, leder for etterforskning av Finans og spesialetterforskning i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Vitner beskrev til politiet torsdag kveld hendelsen som at føreren kjørte i høy hastighet og traff gutten, som ble kastet opp i luften og traff en annen bil.

INNSATSLEDER OM HENDELSEN: Dagbladet var på stedet og snakket med innsatsleder Anders Kjendalen før mannen ble pågrepet. Video: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Under etterforskning

Dagbladet får bekreftet at den siktede mannen fra tidligere er under etterforskning i en annen straffesak, som omhandler kjøring i ruspåvirket tilstand.

- Når skjedde dette forholdet?

- For ikke lenge siden, uten at jeg kan utdype ytterligere. Vi ønsker derfor å varetektsfengsle ham av fare for gjentakelse, sier Skjold.

Det tidligere lovbruddet innebar ikke personskade, forteller etterforskningslederen.

Mannen blir framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett lørdag ettermiddag.

SPERRET AV: Nødetatene sperret av stedet torsdag kveld. Vitner har forklart at de så bilen komme i høy hastighet, så treffe gutten. Foto: Jil Yngland / NTB
SPERRET AV: Nødetatene sperret av stedet torsdag kveld. Vitner har forklart at de så bilen komme i høy hastighet, så treffe gutten. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer

- Fikk panikk

Selv har mannen forklart til politiet at han fikk panikk etter hendelsen.

- Han har forklart at han forlot stedet fordi han fikk panikk. Han har også begrunnet dette med at han så andre personer på stedet, og at han var sikker på at gutten ville få hjelp. Det er selvfølgelig ingen unnskyldning for at han ikke stoppet, men sier noe om redselen i ham på tidspunktet, sier hans forsvarer Harald Fjeldstad til Dagbladet.

Han forteller at hans klient erkjenner å ha inntatt rus eller alkohol tidligere på dagen, men at han ikke følte seg påvirket på gjerningstidspunktet.

- Så vil blodprøvene bringe på det rene om han var påvirket eller ikke. Det samme vil den videre etterforskningen for å se om han opptrådte uaktsomt da han kjøre på gutten. Han har selv forklart at det var et uhell.

Forsvareren fortsetter:

- Det er viktig for ham å understreke at han synes dette er forferdelig og selvfølgelig verst for de pårørende, som han uttrykker sin dypeste medfølelse med. Han er i en fortvilet situasjon.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer