Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gutt (14) drept av vindu

Vinduet på skoletaket ble plutselig til en dødsfelle da det lukket seg og klemte fast hodet til 14-åringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

14-årig vitne avhøres i morgen

Politiet fikk melding om at det hadde skjedd en forferdelig ulykke på taket på Elvebakken skole i Alta ved firetiden natt til søndag. 14-åringen hadde klatret opp på taket sammen med en kamerat i nattens mørke og oppdaget at takvinduene sto åpne.

- Sannsynligvis har gutten stukket hodet på innsiden mens vinduet var åpent, opplyser politiet til Finnmark Dagblad.

Det gikk fryktelig galt da takvinduet plutselig lukket seg og klemte fast halsen og nakken til 14-åringen. Kameraten løp ned til den nærmeste bensinstasjonen og varslet om ulykken.

- Kameraten var i sjokk og vi har foreløpig ikke avhørt han om hva de gjorde på taket eller nøyaktig hva det var som skjedde, men sannsynligvis var de to alene, sier politiinspektør Kjersti Lauvsnes ved Vest-Finnmark politidistrikt til Dagbladet.

Dødsfelle

Da politiet fant den forulykkede hadde han hodet på innsiden og resten av kroppen på yttersiden av vinduet. De avanserte vinduene fungerer som luftluker og reguleres automatisk av lys og varme, men i dette tilfellet ble den moderne teknologien en dødsfelle for den 14 år gamle gutten.