Gutt (14) innrømmer å ha drept Alma Gabriela (14) i Søgne

Den 14 år gamle gutten samarbeider med politiet.

FINKJEMMER ELVEBREDDEN: Kriminalteknikere finkjemmer bredden langs Søgneelva, der den 14 år gamle jenta ble funnet død for tolv dager siden. Foto: Roar Tolfsen / www.n247.no
FINKJEMMER ELVEBREDDEN: Kriminalteknikere finkjemmer bredden langs Søgneelva, der den 14 år gamle jenta ble funnet død for tolv dager siden. Foto: Roar Tolfsen / www.n247.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet opplyser at en 14 år gammel gutt er siktet for drapet på den 14 år Alma Gabriela Knutsen, som ble funnet i ei elv i Søgne for to uker siden. Han har i avhør innrømmet å ha drept jenta.

Agder politidistrikt inviterte i kveld til pressekonferanse i forbindelse med dødsfallet til 14-åringen.

 - Han har pekt ut åstedet, der vi har gjort funn, sier politioverbetjent Arne Sundvoll i Agder politidistrikt på pressekonferansen klokka 18.30.

Flere avhør Politiet avventer nå den endelige rettsmedisinske rapporten. Imens pågår tekniske undersøkelser på åstedet, og flere avhør gjenstår. Kripos bistår Agder politidistrikt i saken.

Advokat Alf Tore Nilsen, som representerer den 14 år gamle gutten som har innrømmet drapet,  ble kontaktet om saken klokka åtte i morges.

- Jeg har vært med ham i hele dag. Han er tatt godt vare på av ansvarlige mennesker. Han har gitt uttrykk for at han ikke ønsker å kommentere noe ut over det politiet nå har gått ut med, sier Nilsen til Dagbladet.

I og med at gutten som har innrømmet drapet er under den kriminelle lavalder, vil det ikke bli innledet vanlig straffeprosess mot ham.
Funnet i elv Den unge jenta ble funnet død lørdag 29. august. Jenta, som hadde vært savnet siden torsdag samme uke, ble funnet av forbipasserende padlere.

- Vi kan ikke ennå si noe om identiteten eller dødsårsak til den døde. Kriminalteknikere har undersøkt stedet, og vi jobber med å identifisere henne, sa operasjonsleder Per Kristian Klausen om politiets videre arbeid.

Politiet mistenkte ikke da at noe kriminelt hadde skjedd.

Gutten var mistenkt - Det ble behandlet som et mistenkelig dødsfall, men den foreløpige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt ga ingen indikasjoner på at det hadde skjedd noe straffbart, sier Terje K. Skaar, påtaleleder Agder politidistrikt, på kveldens pressekonferanse.

Men etter hvert fikk politiet opplysninger som kunne tyde på at det hadde tilstøtt den 14 år gamle jenta noe kriminelt.

- I går morges ble det satt ned et større etterforskningsteam. Mistanken gikk mot den 14 år gamle gutten som nå har innrømmet å ha tatt livet av jenta, sier Skaar.

Han sier at det ikke er noen indikasjoner om at flere er involvert i saken.

- Uoverensstemmelse - Den mistenkte har samarbeidet med politiet fra det øyeblikket han ble kjent med mistanken, og har vært med på å påvise et åsted, sier Arne Sundvoll, politioverbetjent i Agder.

Det er allerede gjort funn som underbygger den mistenkte 14-åringens forklaring.

- Når det gjelder motiv, går vi ikke i detaljer på det. Det har vært en uoverensstemmelse mellom avdøde og mistenkte i forkant av denne hendelsen, sier Sundvoll.

Politiet ønsker også å komme i kontakt med en turgåer med hund som var i området Linnegrøvan på Søgne 27. august mellom klokka 15 og klokka 17.

- Vedkommende kan ha informasjon vi er interessert i, sier Sundvoll.

- Sjokk Nyheten om dødsfallet ble mottatt med stor sorg i Søgne, ifølge Roar Borøy, som holdt en minnegudstjeneste i Søgne menighet for jenta etter begravelsen.

- Det kom som et stort sjokk. For ungdommene som kom til oss, var det viktig å prate om det som hadde skjedd, sier Borøy til Dagbladet.

Både det lokale kulturhuset, kirken og skolen til jenta holdt minnemarkeringer, særskilt med tanke på de unge i lokalsamfunnet, i dagene etter at dødsfallet var bekreftet. 14-åringen ble begravet for seks dager siden, ifølge NTB.

- Pårørende til både ofre og mistenkt vil få en veldig vanskelig tid framover. Mange har tette bånd til både mistenkte og avdøde. De vil ha behov for hjelp i tida som kommer, sier lensmann i Søgne og Sondalen, Terje Pedersen.

Sjelden at barn dreper At barn dreper, forekommer svært sjelden i Norge.

I juni i år ble ei 15 år gammel jente dømt til ni års forvaring for å ha drept miljøterapeuten anna Kristin Gillebo Backlund på behandlingssenteret Små Enheter i Asker.

I 2013 ble en treåring drept i fosterhjem han var plassert i på Stord. En 13 år gammel gutt, som var den biologiske sønnen i familien der fosterhjemsgutten var utplassert, utførte drapet.

Men fra den saken må man tilbake til 1990 for å finne at drap i Norge ble begått av barn under 15 år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer