OMKOM: En person er bekreftet omkommet i en trafikkulykke ved Holmenbrua i Drammen fredag.
Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no
OMKOM: En person er bekreftet omkommet i en trafikkulykke ved Holmenbrua i Drammen fredag. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.noVis mer

Gutt (14) omkom på sykkel­tur med skoleklasse

En skoleklasse var på sykkeltur i Drammen, da en 14 år gammel gutt ble påkjørt av en lastebil og døde av skadene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 14 år gammel gutt mistet livet etter at han ble påkjørt av en lastebil ved Holmenbrua i Drammen like før klokka 9 fredag. Det bekrefter politiet i Buskerud.

- Vi fikk melding om trafikkulykken like før klokka 9, der et kjøretøy og en syklist var involvert. Syklisten er dessverre bekreftet omkommet, sa stasjonssjef ved Drammen politistasjon, Øyvind Aas, til Dagbladet fredag morgen.

Guttens pårørende er varslet om dødsulykken, og politiet jobber nå med å ivareta pårørende og vitner til hendelsen.

Medelever ble vitner

Gutten var en av 18 skoleelever som var på sykkeltur da den tragiske ulykken inntraff. Kommunens kriseteam er også koblet inn og jobber med å ivareta medelevene som ble vitner til hendelsen.

- Det viktigste arbeidet vi kan gjøre nå er å sørge for at alle som var involvert i ulykken får så god oppfølging som vi og kommunen kan gi dem. Vi kommer også til å jobbe videre med å skaffe en best mulig oversikt over hendelsesforløpet og årsaken til at ulykken skjedde, sier Aas til Dagbladet like før klokka 13.00.

14-åringens medelever blir også ivaretatt av skolen i tett samarbeid med kommunens kriseteam.

Sjåføren skal avhøres

Stasjonssjefen opplyser at det foreløpig er vanskelig å si noe konkret om hendelsesforløpet.

- Vi etterforsker saken videre, og jobber fortsatt med avhør av de involverte. Vi har foreløpig ikke et fullstendig bilde av hva som har skjedd, sier Aas til Dagbladet.

Han opplyser at en norsk statsborger, som kjørte lastebilen, vil bli avhørt av politiet. Lastebilsjåføren ble rutinemessig tatt med til legevakta for utvidet blodprøve, opplyser Aas overfor Drammens Tidende.

Stasjonssjef: ved Drammen politistasjon, Øyvind Aas. Foto: Politiet
Stasjonssjef: ved Drammen politistasjon, Øyvind Aas. Foto: Politiet Vis mer

- Man kan tenke seg hvordan han har det nå. En helt forferdelig hendelse å være oppe i, sier politistasjonssjefen til avisa.

Politiet har stengt Riksvei 282 ved Holmenbrua i Drammen etter ulykken, ifølge veitrafikksentralen. Veien forblir stengt en stund til, opplyser politiet like før klokka 13.