Gutt (14) på bilflukt med lillesøster (4)

14-åringen stakk av med familiens Mercedes og stesøsteren på fire år. Først etter tre timer ble han og kameratene stoppet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frode Hansen

Dagbladet møtte i går kveld mor og far hjemme på Veitvet i Oslo.

- Han har snakket om at han ville klart å kjøre en bil, så han var åpenbart opptatt av dette. Men for oss er det et mysterium at det skjedde. Ingenting tilsa at han skulle gjøre noe slikt, sier de.

Datteren på fire år kom hjem ved 21.40-tida, omtrent samtidig som politiet stoppet 14-åringen og tre kamerater ved Bjerkebanen i Oslo.

Alene hjemme

Foreldrene forteller at 14-åringen og fireåringen var alene hjemme i vel ti minutter ved 19-tida i går. Faren var på besøk 50 meter ned i gata. Moren kom hjem til låst dør. Like etter kom faren. Han så bilen var borte. De begynte å lete i nærmiljøet og de ringte kamerater.

Bilen, sønnen og datteren var søkk vekk. Klokka 19.25 fikk politiet melding.

- Datteren ble sluppet av hos noen kjenninger. Vi lette etter bilen med alle patruljene vi hadde ute. Vi sendte også melding til drosjene og ba dem være på utkikk etter bilen, sier operasjonsleder Hilde Walsø i Oslopolitiet.

Lettet familiefar

Det var en lettet familie som fikk fireåringen hjem i går kveld. Hun løp i pappas armer da hun ble kjørt hjem av venner av familien.

- Jeg er veldig glad for at det nå er over. Det viktigste er at dette gikk bra til slutt, sier faren til Dagbladet.

Klokka 21.40 - to timer og 15 minutter etter at politiet fikk meldingen, ble familiens Mercedes med automatgir stoppet ved Bjerkebanen i Oslo. Fire unge gutter prøvde å stikke av fra politiet. Det viste seg, ifølge politiet, at 14-åringen hadde hentet tre kamerater.

To av kameratene, 16 år og 14 år, ble umiddelbart stoppet av politipatruljer, mens de to andre var på rømmen da Dagbladet gikk i trykken. Politiet innstilte jakten på dem i 22.30-tida.

Sønnen og den tredje kameraten løp langs toglinja med politiets hundepatrulje ikke langt bak. De to som ble stoppet, ble sendt hjem av politiet på grunn av sin lave alder.

Ifølge operasjonsleder Hilde Walsø ved Oslo politidistrikt blir de unge guttene ikke pågrepet. - Min sønn er en ålreit gutt som aldri har gjort noe liknende og har aldri forsøkt å kjøre bil, sier faren.

STOPPET BILEN: Familiens Mercedes ble funnet ved 21.40-tida i går.