Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gutt (15) alvorlig skadd etter fall gjennom skoletak i Oslo

En 15 år gammel gutt som falt gjennom en glasskuppel på taket på Tiurleiken skole i Oslo, er alvorlig skadd. Kuppelen skulle være uknuselig.

Alvorlig skadd: En 15 år gammel gutt er alvorlig skadd etter å ha falt gjennom taket på Tiurleiken skole på Romsås i Oslo. Gutten falt gjennom en glasskuppel. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Alvorlig skadd: En 15 år gammel gutt er alvorlig skadd etter å ha falt gjennom taket på Tiurleiken skole på Romsås i Oslo. Gutten falt gjennom en glasskuppel. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En gutt har falt gjennom en glasskuppel i taket. Han var bevisstløs, og ambulansepersonell melder om mulige hodeskader. Skadeomfanget er høyst uvisst, uttalte operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til Dagbladet søndag ettermiddag.

Søndag kveld opplyser Nina Olkvam, pressevakt ved Oslo universitetssykehus, at gutten er alvorlig skadd, og at de pårørende er varslet, skriver NTB.

Operasjonsleder Christian Krohn Engeseth sier at ambulanse var raskt på stedet, og at gutten ble fraktet til Ullevål sykehus med hodeskader.

- Han var bevisstløs, sier han til NTB.

Avhører vitner

Engeseth sier at gutten har falt gjennom en glasskuppel og ned på gulvet inne i bygget, i skolens bibliotek. Fallet var på over 5 meter, ned på et betonggulv dekket av linoleum.

Politiet var på stedet og avhørte vitner søndag kveld. Engeseth sier at det var en gruppe på åtte ungdommer til stede da uhellet skjedde, og at de har kontakt med fire av dem.

Rektor Jarle Dukic Sandven sier til NRK at gutten er elev ved Bjøråsen ungdomsskole like ved. Sandven er rektor ved begge skolene.

Ifølge TV 2 knuste ungdommene en rute i inngangsdøra på skolen for å komme seg inn og hjelpe den skadde gutten etter ulykken. Han falt flere meter fra taket og ned på gulvet innenfor.

- Skal være uknuselig

Rektor Sandven var på ulykkesstedet søndag kveld og var da selv oppe på taket.

- Det er knust en kuppel som i utgangspunktet ikke skal kunne knuses, sier Sandven til VG.

Han opplyser at skoleledelsen er avventende, siden de foreløpig ikke vet hva som har skjedd.

- Vi har nylig hatt en gjennomgang med eieren av bygget, Undervisningsbygg, så ting skal være i orden på huset, sier Sandven.

Det er ikke klart hva ungdommene gjorde på taket, men det som er klart, er at det ikke var arbeid på gang da ulykken skjedde.

(NTB)

Hele Norges coronakart