Gutt (15) døde etter å ha blitt skutt i hodet

Under nyttårsfeiring i Malmö i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 15 år gammel gutt døde etter at han ble skutt flere ganger under nyttårsfeiringa i Malmö. Etter at han i flere timer svevet mellom liv og død på sykehus, ble han i går kveld bekreftet død.

Flere skudd Skuddramaet skjedde i den svært utsatte bydelen Rosengård i Malmö like etter midnatt nyttårsaften.

- Han ble truffet med ett skudd i hodet og flere i brystet, sier vakthavende ved politiet i Malmö, Peter Martinssen, til Aftonbladet.

Malmö har vært åsted for flere voldsepisoder det siste året - seinest hendelsen der en mann iført halloween-maske drepte en og skadet to i et foreningslokale.

Innlagt Gutten ble innlagt på intensivavdelingen ved Skånes universitetssykehus i Malmö. Et stort område ble sperret av etter skytingen, og under de tekniske undersøkelsene på åstedet er det blitt funnet flere patronhylser.

Det ble først opplyst at gutten var kjent av politiet for mindre lovbrudd, men dette ble seinere endret. Politiet sier ifølge NTB at de ikke kjente til gutten fra tidligere.

Flere vitner avhøres i kveld, men det er foreløpig ikke kjent om noen bevitnet selve skuddene.

Skytingen skjedde da mange var ute for å se på fyrverkeri like etter midnatt, og politiet har innledet avhør av mange av disse.