Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gutt (15) døde etter fall på ferieøy

Skal ha falt 4 meter.

DØDE: Den 15 år gamle irske gutten som døde, var på ferie i Puerto del Carmen på Lanzarote, da han falt i forbindelse med et hopp fra en vegg. Foto: Stella / imageBROKER / REX / NTB scanpix
DØDE: Den 15 år gamle irske gutten som døde, var på ferie i Puerto del Carmen på Lanzarote, da han falt i forbindelse med et hopp fra en vegg. Foto: Stella / imageBROKER / REX / NTB scanpix Vis mer

En 15 år gammel irsk gutt ble tirsdag erklært død etter et voldsomt fall på den spanske ferieøya Lanzarote, skriver RTE.

Landet på hodet

Ifølge lokale myndigheter skal gutten ha landet på hodet etter at han forsøkte å hoppe fra en vegg bort til en lyktestolpe ved 04-tida mandag morgen.

15-åringen klarte ikke å ta tak i lyktestolpen, og falt dermed med hodet først fra en høyde på fire meter.

Fallet påførte 15-åringen alvorlige hodeskader, som også førte til hjertestans. Han ble gjenopplivet på stedet og brakt til sykehus.

- Den første vurderingen på stedet viste at den skadde - en gutt - hadde kritiske skader på hjernen, sa en talsperson for sykehuset til The Mirror på mandag.

Men livet sto ikke til å redde, og tirsdag døde gutten.

- En tragedie

Han skal ha vært på ferie sammen med foreldrene sine til Lanzarote, som er en populær feriedestinasjon for irer. Foreldrene er tilbudt krisehjelp.

Det irske utenriksdepartementet sier de «er kjent med saken og gir konsulær assistanse».

I lokalmiljøet hjemme i Co Meath i Irland, der 15-åringen og hans familie kommer fra, er nyheten om 15-åringens dødsfall tatt imot med stor sorg.

- Det er en forferdelig tragedie som har rammet en familie mange kjenner. To familier, slektninger og venner er i dyp sorg i kveld, sier den lokale politikeren, Tommy Reilly, til Irish Times.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media