Gutt (15) har ikke vært på skolen siden 7. desember eller pusset tennene på tre måneder: Nå får han endelig hjelp

Bydel Bjerke har innvilget spesialisthjelpen familien har kjempet for.

UTAGERER: 15-åringen i Bydel Bjerke går løs på inventar i sin fortvilelse. Nå har bydelen innvilget et hjelpetiltak de tidligere har avslått.
 Foto: Privat
UTAGERER: 15-åringen i Bydel Bjerke går løs på inventar i sin fortvilelse. Nå har bydelen innvilget et hjelpetiltak de tidligere har avslått. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er klart vi er glade for dette. Nå kjenner jeg at jeg klarer å puste litt med magen igjen, sier 15-åringens mor til Dagbladet.

Nylig mottok familien skriftlig vedtak fra Bydel Bjerke om at barneverntjenesten i bydelen nå innvilger et hjelpetiltak som bydelen tidligere har avslått for gutten som lider av PDD NOS (Asberger), en diagnose innenfor autismespekteret, med tilleggsvansker og psykiske følgesymptomer.

- Av hensyn til taushetsbelagte opplysninger, kan vi ikke uttale oss om enkeltsaker, sier bydelsdirektør Kari-Anne Mathisen.

Kraftig funksjonsfall 9. april skrev Dagbladet at Bydel Bjerke har fått kraftig refs fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus for ikke å ha vært til hjelp for gutten og hans familie.

Gutten var tidligere godt fungerende og gikk på vanlig skole, men har de siste åra hatt et kraftig funksjonsfall. Fra 2012 har det vært svært sparsommelig med skolegang. - Sist gang han var på skolen var 7. desember i fjor, og han har ikke pusset tenner på tre måneder, sier 15-åringens mor til Dagbladet, noe som også slås fast i vedtaket fra barneverntjenesten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer