Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gutt (15) ranet og voldtok mann (48)

Sier det var hevn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 15-åring er dømt for voldtekt av en homofil mann (48). Ifølge 15-åringen var det hevn, fordi han hadde blitt sexmisbrukt av den homofile mannen.

I Borgarting lagmannsrett er tiltalte fra Oslo dømt til fengsel i tre år og seks måneder for voldtekt, ran og falsk anmeldelse. To år av straffen er gjort betinget.

Den oppsiktsvekkende saken har sitt utgangspunkt i et ran av 48-åringen. Tre kamerater mente at 48-åringen, som de kjente godt fra flere besøk, hadde et større pengebeløp hjemme hos seg. Bevæpnet med en pistol slo de til.

Særs brutaltRanet gikk etter planen, men utbyttet ble bare 200 kroner pluss et minibankkort og et armbåndsur. To av guttene forlot leiligheten, mens 15-åringen ble igjen. Da skal tankene på tidligere sexovergrep ha kommet over 15-åringen, og han voldtok 48-åringen på en særs brutal måte. På legevakta ble det konstatert mer enn 18 skader på mannens kropp, ansikt og hode, i tillegg til ribbeinsbrudd.

48-åringen nekter for å ha hatt sex med gutter under den seksuelle lavalder på 16 år.

-  Men de vanket hos meg, og fikk både hjemmebrent og sigaretter, forklarer han.

I Oslo tingrett i fjor nektet tiltalte å svare på spørsmål om han hadde vært sexmisbrukt av 48-åringen. I lagmannsretten svarte han imidlertid bekreftende, etter en inngående eksaminasjon fra sin forsvarer, Tor Erling Staff.

Berettiget harmeEn av dommerne er overbevist om at tiltalte har vært utsatt for sexmisbruk av 48-åringen.

-  15-åringen handlet i sterk affekt og berettiget harme, da han utførte den ellers grove og uforklarlige voldtekten, mener dommeren. De øvrig dommerne skriver at de ikke kan se bort fra at tiltalte har vært utsatt for overgrep, og tillegger dette forholdet en viss vekt ved straffeutmålingen.

Staff er svært misfornøyd med at flertallet ikke tar et klart standpunkt til det sentrale spørsmålet, og har anket til Høyesterett.

-  Flertallet ligger på en måte og vaker, og de er overmåte uklare i premissene på dette punkt. Det må kunne gå an å ta et endelig standpunkt for en domstol. Flertallet må tørre å si at de enten finner det bevist at klienten ble misbrukt eller ikke, sier Staff.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media