Gutt (16) drept av toget i Øvre Eiker

Skulle bare sykle hjem.

PÅKJØRT: Den tragiske ulykken skjedde ved en dårlig merket planovergang nær guttens hjem. Foto: Ole Christian Nordby / Eikerfoto
PÅKJØRT: Den tragiske ulykken skjedde ved en dårlig merket planovergang nær guttens hjem. Foto: Ole Christian Nordby / Eikerfoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Livet sto ikke til å redde da en 16 år gammel gutt ble truffet av toget ved en dårlig sikret planovergang ved Hoen bruk utenfor Hokksund i Øvre Eiker.

Ulykken skjedde ved 21.40-tida.

- Jeg kan bekrefte at en person omkom, sier operasjonsleder Magne Lie ved Søndre Buskerud politidistrikt til Dagbladet.

Rystende tragedie Ifølge politiet på stedet var det et godstog som traff gutten.

Lokalavisa Eikernytt skriver i kveld at guttens familie var i et hus bare få hundre meter unna, og hørte toget bremse kraftig opp mens det tutet. Guttens far ante derfor at det hadde skjedd noe på den usikrede overgangen og la på sprang. Han fant sønnen omkommet, melder avisa.

- Jeg ønsker ikke å si så mye om ulykken akkurat nå. Det er pårørende som har det vanskelig. Dette er et lite lokalsamfunn, sier Lie.

Usikret overgang Planovergangen er merket med et skilt, men er ellers usikret. Den benyttes av fotgjengere i nærområdet.

16-åringen døde momentant.

Det er etablert et kriseteam ved legevakta i Hokksund som vil ta seg av pårørende og venner.

På grunn av dødsulykken er Randsfjordbanen stengt på ubestemt tid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer