Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hatangrep

Gutt (16) fikk strengere straff

Angrep homofilt par på buss i London.

ANGREPET: Chris Hannigan (29, t.v.) og Melania Geymonat (28) etter angrepet i mai. Foto: Privat
ANGREPET: Chris Hannigan (29, t.v.) og Melania Geymonat (28) etter angrepet i mai. Foto: Privat Vis mer

En av guttene som angrep det homofile paret Chris Hannigan (29) og Melania Geymonat på en buss i London i mai, har fått økt straffen, melder BBC News.

Den 16-årige gutten ble opprinnelig idømt seks måneders ungdomsstraff, men denne er nå økt med to måneder. Dommeren viser til handlingenes «homofobiske» natur.

En 17-årig gutt er fra før idømt en fire måneders straff, mens den tredje gutten som deltok i angrepet, en 15-åring, får sin dom 23. desember.

BRUTALT: Overvåkingsbilder viser hvordan guttene brutalt gikk til angrep på paret. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
BRUTALT: Overvåkingsbilder viser hvordan guttene brutalt gikk til angrep på paret. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Pepret med mynter

Det var 30. mai, på vei hjem fra et stevnemøte, at paret ble trakassert av guttegjengen.

«De begynte å oppføre seg som 'hooligans', krevde at vi skulle kysse sånn at de kunne nyte synet, kalte oss 'lesber' og beskrev seksuelle posisjoner», skrev Geymonat på Facebook.

Det endte med at kvinnene ble pepret til blods med mynter og robbet for verdisaker. Saken vakte voldsom harme både i Storbritannia og internasjonalt.

HEDRET: Politiet i Miami har offentliggjort flere videoer fra da fire menn gikk til angrep på et homofilt par under Pride-feiringa i byen i april. Helmut Muller Estrada, som var vitne til det hele, har senere blitt hedret for sin innsats som førte til at fire menn nå er anholdt av politiet. Video: WSVN, Miami Beach Police Vis mer

- Ikke slik jeg er

Den 16-årige gutten har innrømmet å ha truet og trakassert paret, og ha stjålet Geymonats veske og Hannigans mobil, men nekter for å ha vært med på å kaste mynter på kvinnene. Likevel ønsket altså dommer Peter Bullet å øke straffen hans.

- Det synes som det var både en homofobisk utløsende faktor og kontekst for denne aggressive oppførselen, sa Bullet i retten.

Gutten sa under rettsforhandlingen at han hadde skadet de to kvinnene, så vel som sin egen familie og sine venner.

Dommer Bullet ville vite hvordan gutten kunne gjøre det godt igjen overfor alle disse personene.

- Jeg må vise dem at det ikke er slik jeg er, var svaret.