Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gutt (16) og kjæresten kjent skyldig i drap

15 år gamle Therese Rojo Johansson drept i Sverige.

TRAGISK SKJEBNE: Therese Johansson Rojo (15) ble funnet svært skadd og døde senere av skadene. Foto: Roger Vistrom/EXPRESSEN
TRAGISK SKJEBNE: Therese Johansson Rojo (15) ble funnet svært skadd og døde senere av skadene. Foto: Roger Vistrom/EXPRESSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En 16 år gammel gutt er kjent skyldig i å ha drept 15 år gamle Therese Rojo Johansson i Sverige. 16-åringens kjæreste er kjent skyldig i medvirkning til drapet.

Onsdag kom Södertörns Tingsrätt fram til at begge de to 16-åringene er skyldige i henhold til tiltalen. Allerede før kjennelsen hadde gutten innrømmet at det var han som drepte den 15 år gamle jenta han hadde vært utro med.

Tekstmeldinger sendt mellom kjæresteparet før drapet har fått mye oppmerksomhet i svenske medier i sommer. Gutten skrev blant annet at han «kunne drepe» for å få kjæresten sin tilbake. Kjæresten svarte med å skrive om 15-åringen at «hun skal dø». Tekstmeldingene var blant politiets hovedbevis i saken.

15 år gamle Therese Rojo Johansson ble funnet død i et skogholt etter en skolefest i Stureby utenfor Stockholm tidlig i juni.

De to 16-åringene skal nå gjennomgå en rettspsykiatrisk undersøkelse som skal legges til grunn for straffeutmålingen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media