Gutt (16) omkom i ulykke mellom båt og vannscooter på Rosfjorden

Tre tenåringsgutter involvert i sammenstøt mellom båt og vannscooter i Lyngdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet i Agder meldte 0.43 natt til fredag at det var hørt rop om hjelp i Rosfjorden i Lyngdal.

Personene som meldte fra trodde først at en liten båt hadde kjørt inn i beina på en boreplattform som ligger i opplag i fjorden.

- Det kom et smell, som folk fikk med seg. Da meldte de fra til politiet, forteller operasjonsleder Atle Loven ved Agder politidistrikt, til Dagbladet.

Etter smellet hørte vitnene også rop om hjelp. Politi, helse, brannvesen og redningsskøyte ble sendt til stedet. Der viste det seg at det hadde vært et sammenstøt mellom en båt og en vannscooter.

- Det satt én person i båten, og to på vannscooteren. En gutt på 16 år, som satt på vannscooteren, er bekreftet omkommet, sier Loven.

16-åringens pårørende er varslet.

De to andre guttene, begge 15 år gamle, er letterede skadd og er sendt til Sørlandet sykehus Kristiansand.

Politiet vet ikke om de alle de tre guttene kjente hverandre, og kan heller ikke si noe om hendelsesforløpet på nåværende tidspunkt.

- Vi vet bare at det var et sammenstøt, sier Loven.

Politiet har sikra seg både båten og vannscooteren, og vil foreta kriminaltekniske undersøkelser. Statens havarikommisjon er også koblet inn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer