Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gutt (16) sendte trusselmeldinger mot skoler for å få en fridag

Planla ikke å gjøre noe med trusselene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mosjøen: 16-åringen som har innrømmet å stå bak trusselmeldingene mot videregående skoler i Mo i Rana onsdag har forklart at han framsatte truslene for å få en fridag fra skolen.

Gutten er siktet for å ha lagt ut flere meldinger på mobilappen Jodel med truende innhold - noe som førte til at flere tusen elever ble evakuert i Mosjøen og i Mo i Rana. 16-åringen ble avhørt av politiet torsdag kveld, opplyser Nordland politidistrikt.

- Han har i avhør erkjent delvis straffskyld i henhold til siktelsen. Han har oppgitt som motiv at han ville ha en fridag fra skolen og at han fikk ideen til dette etter tilsvarende hendelse i Mosjøen, sier politiadvokat Joachim Nymann.

Ifølge politiet er det ingenting som tyder på at gutten hadde planlagt å gjennomføre noe.

Politiet vil fortsette etterforskningen for å avklare om det også kan være andre som har lagt ut meldinger med truende innhold mot videregående skoler onsdag.

Også tidligere har elever ved norske skoler brukt jodel-appen til å fremsette trusler mot skoler. I november skjedde det tre ganger på to dager mot skoler i Telemark, Vestfold og Akershus. Gjerningsmannen ble funnet i alle sakene.

NTB

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media