Gutt (16) skutt gjennom vegg på asylmottak

Skuddene kan ha vært avfyrt fra hus i nabolaget. Politiet jakter på gjerningsmannen med helikopter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 16 år gammel beboer ved Hvalstad asylmottak i Asker ble i 08-tida skutt inne på rommet sitt. Politiet jakter på én eller flere ukjente gjerningsmenn med store styrker.

Skutt utenfra

- Det er på det rene at en 16-årig somalisk gutt er blitt truffet av et skudd inne på rommet sitt. Skuddet ble avfyrt utenfra og gikk gjennom veggen, opplyser kriminalsjef ved Asker og Bærum politidistrikt, Einar Aas, til Dagbladet.no.

16-åringen er skutt i magen og fraktet til Ullevål universitetssykehus. Skadeomfanget er så langt ukjent, men gutten lå i 11.30-tida på operasjonsbordet.

- Vi håper det går bra, sier kriminalsjefen.

Ifølge Budstikka er en av politiets teorier at skuddene ble avfyrt fra et hus i området. Det skal være benyttet et finkalibret våpen.

Kriminalsjef Aas vil ikke bekrefte eller avkrefte noen av disse opplysningene.

- Men den taktiske etterforskningen er i gang, og vi nærmer oss et svar på spørsmålet om kaliber. Da vil det også være lettere å fastslå retningen skuddet kom fra.

OMSTRIDT ASYLMOTTAK: Hvalstad ankomstmottak har tidligere fått kritikk fordi det bor svært mange enslige mindreårige asylsøkere der. Senteret ligger ikke langt fra Skaugumåsen. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
OMSTRIDT ASYLMOTTAK: Hvalstad ankomstmottak har tidligere fått kritikk fordi det bor svært mange enslige mindreårige asylsøkere der. Senteret ligger ikke langt fra Skaugumåsen. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX Vis mer

Ukjent motiv

- Vet dere noe om motivet eller bakgrunnen for hendelsen?

- Det har vi ikke noen formening om ennå, vi har heller ingen etterlysning å gå ut med, sier Aas, som opplyser at det flere vitner har hørt skudd, og at det nå er igangsatt en storstilt jakt på gjerningsmannen eller -mennene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Vi har satt inn alt vi har av tilgjengelige ressurser, og søker nå systematisk i området, med bistand fra beredskapstroppen ved Oslo politidistrikt, og får støtte fra politihelikopteret, sier kriminalsjef Aas til Dagbladet.no.

- Hovedfokus er nå å ta vare på beboerne, sier Eli Størset, mottakskoordinator ved Hero, som driver asylmottaket, til Budstikka.no.

Ifølge lokalavisa meldte vakta på Skaugum om 8-10 skudd avfyrt i Skaugumsåsen ved 23-tida i går kveld. Om episodene har sammenheng med hverandre, vet ikke politet ennå.

Dagbladet besøkte Hvalstad asylmottak i fjor og skrev om de mange enslige barna som bor på Norges eneste transittmottak for mindreårige asylsøkere.

Gutt (16) skutt gjennom vegg på asylmottak