- Gutt (16) voldtok mann

En 16 år gammel Oslo-gutt er siktet for brutalt å ha voldtatt og ranet en 48 år gammel mann i offerets hjem. 48-åringen skal ha blitt truet med pistol under overgrepene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

16-åringen er varetektsfengslet for to uker med brev- og besøksforbud. Det var den 27. november 48-åringen skal ha blitt voldtatt og ranet. Ifølge politiet var det først i forrige uke at de klarte å identifisere 16-åringen som gjerningsmannen.

- Dette er en meget spesiell sak. Jeg kan ikke huske å ha vært borti maken. Under forutsetning av at gutten har gjort det politiet anklager ham for, er det nødvendig med en grundig analyse av 16-åringens problemer, sier psykolog John Sandstrøm som er engasjert av 16-åringens forsvarer, advokat Jon Arild Aasen som opplyser til Dagbladet at 16-åringen nekter straffskyld.

- Han benekter ikke at han har vært i 48-åringens leilighet, men ikke på det aktuelle tidspunktet, sier Aasen.

Etter episoden i leiligheten måtte 48-åringen til Legevakta. Han hadde ribbeinsbrudd samt blåmerker og sår i ansiktet og på ryggen. Det skal også være funnet spor som tyder på sexovergrep.

Etter den påståtte voldtekten skal 48-åringen ha blitt truet til å oppgi koden på sitt bankkort, som det seinere skal ha blitt hevet penger på.

Påtaleansvarlig i Oslo-politiet var ikke tilgjengelig for Dagbladet i går. Etter det 48-åringen forklarer, ble han overfalt av to personer, som begge var maskert.

Men 16-åringen ble begjært fengslet blant annet fordi vedkommende som skal ha vært sammen med ham under overgrepene, ikke er pågrepet.

- 16-åringen satt tre døgn på glattcelle på Politihuset, før han ble overført til Oslo kretsfengsel. Det er veldig uheldig at en gutt som nettopp har fylt 16 år, blir overlatt til seg sjøl i ei celle på denne måten, sier Aasen.

- Et fengsel er sjølsagt ikke i stand til å gi 16-åringen adekvat terapi, sier psykolog Sandstrøm.

PSYKOLOG OG FORSVARER: Psykolog John Sandstrøm (t.v.) og forsvarer Jon Arild Aasen er bekymret over at en 16 år gammel gutt ble satt på glattcelle og deretter varetektsfengslet. - På kort sikt er det viktig å få gutten ut av varetekt, sier Sandstrøm.