Gutt (17) døde etter stikkskader på fest

18-åring er pågrepet.

 SPERRET AV:  Øyenvitner forteller at det var mellom 60 og 70 ungdommer på festen i utkanten av Hokksund sentrum. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no
SPERRET AV: Øyenvitner forteller at det var mellom 60 og 70 ungdommer på festen i utkanten av Hokksund sentrum. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.noVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 17 år gammel gutt som ble påført stikkskader på en fest i Hokksund i går, døde i dag av skadene han ble påført.

En 18-åring er pågrepet i saken, melder Drammens Tidende.

- En 18 år gammel mann er siktet for legemsbeskadigelse med bruk av kniv eller et annet farlig redskap, sier lensmann i Øvre Eiker kommune, Stig Rønneberg til Dagbladet.

Drammens Tidende skriver at flere vitner har oppgitt at drapsvåpenet skal ha vært ei knust flaske. Politiet har imidlertid fått flere forskjellige opplysninger om et eventuelt drapsvåpen, ifølge Rønneberg.

- Vi driver fortsatt taktisk og teknisk etterforskning i saken, og vil ikke konkret gå ut med et drapsvåpen nå. Vi ser at det spekuleres i at det kan ha vært ei flaske, men noen har også oppgitt at det skal ha vært en kniv, sier Rønneberg.

Advokat Karsen Gjone er forsvarer for den 18 år gamle mannen. Han har møtt klienten i dag.

- Han ble gjort kjent med at fornærmede døde i ettermiddag. Han er en ung mann og tar dette forferdelig tungt. Han har foreløpig ikke tatt standpunkt til skyldspørsmålet, sier Gjone til Dagbladet.

- Betydelig antall ungdommer Utfra opplysninger politiet har fått skal det ha vært mellom 40 og 100 ungdommer på festen.

- Det var et betydelig antall ungdommer, sier Rønneberg, som ikke vil karakterisere festen som en «hjemme-alene-fest».

- Jeg vil ikke bruke det begrepet, men det var en fest hvor det var mange ungdommer til stede, sier han.

- Hva kan du si om relasjonen mellom siktede og avdøde?

- På nåværende tidspunkt ikke annet enn at de begge var til stede på festen, og at de begge var hjemmehørende i Eiker-området, sier lensmannen.

Hørte skriking Øyenvitner forteller at det var kaotiske tilstander på festen i utkanten av Hokksund sentrum.

En av festdeltakerne forteller at han måtte gå ut for å ringe for lydnivået inne var så høyt.

- Plutselig hørte jeg noen skrek inne så jeg løp inn. Da så jeg en gutt som hadde en knust flaske i handa. Det var noen som prøvde å hjelpe en annen gutt, som blødde mye, inn på badet. Det var mye skriking og hyling, og noen gråt også, forteller et av øyenvitnene til Drammens tidende.

Politiet har avhørt flere vitner til hendelsen i løpet av søndagen.

- Dette er en tragisk hendelse som har preget nærmiljøet. Vi har sammen med kommunen gjennomført en samling med de som var til stede på festen, sier lensmann i Øvre Eiker, Stig Rønneberg i en pressemelding.

Han forteller at de pårørende er tatt hånd om av kommunens kriseteam.

- Vi følger dessuten opp elevene som går på skoler i distriktet, sier han til Dagbladet.