Gutt (17) ropte «heil Hitler» og «jeg hater folk med mørk hudfarge». Så angrep han

17-åring tiltalt for rasistisk vold mot Darioush (48).

SLITER FORTSATT: Darioush Salemi (48) sliter blant annet med søvnproblemer, balansen og smerter i nakke og hode etter angrepet. Foto: Sindre Granly Meldalen
SLITER FORTSATT: Darioush Salemi (48) sliter blant annet med søvnproblemer, balansen og smerter i nakke og hode etter angrepet. Foto: Sindre Granly MeldalenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet.no): Lørdag 13. september i fjor kl. 04.56 dro Darioush Salemi (48) innom Shellstasjonen på Mortensrud. Han og sønnen hadde jobbet på baren og restauranten de drev i Oslo sentrum, og skulle bare kjøpe seg litt mat.

Da de to gikk ut av bilen, oppdaget de en gutt (17).

- Han kom med nazihilsninger, sier Salemi.

«Heil Hitler»
Gutten er tiltalt for å ha angrepet Salemi. Politiet mener angrepet var rasistisk motivert, og gutten er tiltalt etter den såkalte rasismeparagrafen. Ifølge tiltalen ropte gutten, som var på stedet sammen med flere andre, «heil Hitler», «jævla pakkis», «utlendinger», «islam» og «jeg hater folk med mørk hudfarge».

- Jeg sa til sønnen min: Ikke ta øyenkontakt med dem en gang. Vi prøvde bare å ignorere dem, sier Salemi til Dagbladet.no.

Salemi forteller at en av personene i bilen banket voldsomt i ruta da de gikk ut igjen fra bensinstasjonen.

- Da jeg så mot bilen, viste han fingeren, sier han.

48-åringen gikk da til bilen.

- Jeg ble fornærmet og spurte ham hva som var problemet. Så ba jeg ham be om unnskyldning. Da sa han at han hatet utlendinger, sier han.

Salemi forklarer at gutten kom ut av bilen.

- Jeg dyttet ham mot bilen og ba ham be om unnskyldning. Da kom to av de andre guttene ut fra bensinstasjonen. De begynte å bråke med sønnen min. Da prøvde jeg å gå i mellom, sier han.

Da han snudde seg, opplevde han at han ble angrepet bakfra.

- Det smalt til. Etter det husker jeg ikke mer, sier Salemi.

Sliter fortsatt

Ifølge tiltalen mistet Salemi bevisstheten, fikk et kutt på nesen som ble sydd med seks sting, et kutt i pannen som ble sydd med ett sting og skadet fem tenner.

48-åringen sliter fortsatt etter voldsepisoden.

- Jeg sliter med smerter i hodet og nakken. Jeg har problemer med å sove og balansen min er dårlig. Legene sier det kan ta flere år før det blir bra igjen, sier han til Dagbladet.no.

Salemi måtte stenge restauranten han drev.

- Jeg var daglig leder der, men jeg klarte det ikke lenger, sier han.

Advokat Petter Bonde forsvarer den tiltalte 17-åringen.

- Han mener at volden som fant sted ikke var rasistisk motivert, sier Bonde.