Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gutt (17) tiltalt for grov dyremishandling

Skal blant annet ha latt en ilder ta livet av en kanin «for moro skyld», før ilderen ble drept med kniv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 17 år gammel gutt fra Søgne må i neste uke møte i Kristiansand tingrett tiltalt for en rekke tilfeller av grov dyremishandling.

Den 17 år gamle gutten er tiltalt for en rekke episoder av grov dyremishandling i løpet av fjoråret, skriver Fædrelandsvennen. Ved en anledning skal han og en annen gutt ha latt en ilder ta livet av en kanin "for moro skyld", før ilderen ble drept med en kniv.

Et marsvin skal også ha blitt knivstukket, mens et annet skal ha blitt kvalt til døde. Ifølge tiltalen skal de to ha lagt de fire dyrene foran inngangen til Søgne gamle kirke.

Det var en kirkeansatt som fant dem liggende i en korsformasjon i begynnelsen av februar i fjor.

Flere grove tilfeller

I fjor høst skal de to også blant annet ha bundet fast flere kaniner med tau og festet dem til et bord, for deretter å ha stukket dem gjentatte ganger med kniv slik at de døde.

Våren 2016 skal 17-åringen ha mishandlet og drept store mengder padder. Gutten er også tiltalt for å ha forsøkt å kvele en katt.

17-åringen er også tiltalt for tyveri, innbrudd og grov vold mot mennesker. I oktober skal han og en annen gutt ha tatt seg inn i en saueinnhegning og forsøkt å ta livet av en sau med kniv. Da saueeieren kom ut, skal 17-åringen ha dyttet eieren i bakken og slått henne flere ganger med en brøytestikke.

Det er satt av tre dager til 17-åringens rettssak, som starter tirsdag 14. februar. 17-åringens forsvarer, advokat Marius Larsen, svarte ikke på NTBs henvendelse mandag kveld.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling