Gutt (18) drept av to hvithaier

Tre surfekompiser ble hjelpeløse vitner til det grusomme haiangrepet i Australia i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det som skulle vært en hyggedag ved sjøen ble til et mareritt for fire australske tenåringsgutter. En av de fire ble drept i et haiangrep ved West Beach utenfor den sør-australske byen Adelaide i dag tidlig norsk tid.

To digre hvithaier gikk til angrep på 18-åringen, etter at han falt av et surfebrett som ble slept etter en fritidsbåt, melder Associated Press.

- Han falt av surfebrettet, og en hai kom til syne og tok ham. Den rev ham i stykker, sier talsmann Fraser Bell på vegne av sjøredningstjenesten Sea Rescue Squadron.

Ifølge et kvinnelig øyenvitne skal den første haien ha bitt gutten rundt hans venstre arm. Like etter kom den andre hvithaien til syne, og begge rovfiskene gikk løs på 18-åringen. Politi og redningsfolk som kom til stedet utelukker at han kan ha overlevd.

- Han hadde ikke en sjanse, sier Bell ifølge AP.

Så det fra båten

Angrepet skjedde omtrent 250 meter fra land. På stranda ble et stort antall mennesker hjelpeløse vitner til det som skjedde.

Verst var det trolig for 18-åringens tre surfekompiser. To av dem så det hele fra nært hold i båten, men hadde ikke en sjanse til å komme vennen til unnsetning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer