Gutt (2) druknet i privat basseng

Torsdag kveld omkom en to år gammel gutt etter å ha havnet under vann i et oppblåsbart basseng. Nå ønsker politiet å advare.

Natt til fredag opplyser operasjonsleder i Agder politidistrikt, Knut Odde, at en to år gammel gutt ble erklært død på stedet etter en drukningsulykke i Vennesla i Vest-Agder.

Politiet ble varslet om ulykken via AMK klokka 22.20. Alle nødetatene, lege og luftambulanse ble rekvirert til stedet.

- Det ble gitt livreddende førstehjelp ganske lenge før helsepersonell på stedet besluttet at det ikke var mer de kunne gjøre. Gutten ble ikke på noe tidspunkt fraktet til sykehus, forteller Odde til Dagbladet.

- Preget

Han forteller at nærmeste familie naturligvis er preget, og at det derfor ikke har vært enkelt å få tak i relevant informasjon om hendelsesforløpet. Familien ivaretas av et kommunalt kriseteam, opplyser operasjonslederen.

- På et tidspunkt havnet gutten under vann i et oppblåsbart basseng som sto på terrassen. Det er fortsatt uklart hvor lenge gutten var under vann, før han ble funnet.

Advarer

Odde benytter tidspunktet til å gå ut med en advarsel:

- Det kan ikke presiseres nok at man må være årvåken når barn er nær vann. Vi håper inderlig at vi slipper å oppleve flere slike ulykker.

- Bassenget var ikke veldig dypt, men det trenger ikke å være så dypt heller for at det skal oppstå ulykker, sier han.

Videre vil politiet jobbe med å innhente opplysninger, samt ivaretakelse av pårørende og involverte.