Gutt (2) druknet

EIGERSUND (Dagbladet): For seint oppdaget barnepasserne at ett av de 35 barna var borte. Da lå den to år gamle gutten allerede i det iskalde vannet. Noen timer seinere var tragedien et faktum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Smårollingen svevde mellom liv og død etter ulykken i Eigersund, men legene måtte gi tapt. Seint i går kveld ble det konstatert at foreldrene hadde mistet barnet sitt på grunn av drukning.

På utflukt

Da det tragiske inntraff, var toåringen under tilsyn av Tunnelen barnepass, et privat tilbud til foreldre som ikke får kommunal barnehageplass. Tunnelens 7 voksne og 35 barn var på utflukt i naturområdet Kjerrvald i går ettermiddag.

På tilbaketuren ble det slått alarm, da en av barnepasserne oppdaget at et barn manglet. Det skjedde like etter at flokken hadde passert Kjerrvald-vatnet.

Etter en stund med febrilsk leting etter gutten, ble toåringen funnet bare en meter fra vannkanten, liggende med ansiktet ned.

Kjempet for livet

Gjenopplivingsforsøkene startet, og ambulansehelikopter ble tilkalt fra Stavanger.

Gutten hadde fått vann i lungene og var sterkt nedkjølt etter 15- 20 minutter i det iskalde vannet. Han ble fløyet først til det lokale sykehuset i Eigersund, og deretter til Haukeland i Bergen.

I flere timer gjorde legene alt de kunne for å redde ham, men det unge livet lot seg ikke berge.

I sjokk

Politiet i Eigersund har ingen mistanke om lovbrudd etter det som skjedde. Ifølge en pressemelding etterforsker de hendelsen som «et tragisk ulykkestilfelle». Andre detaljer om etterforskningen vil ikke politiet ut med.

Det var ikke mulig for Dagbladet å få kommentarer fra Olaug Slettebø, styrer og eier av Tunnelen barnepass, seint i går kveld. De ansatte ved Tunnelen barnepass var selv sterkt nedbrutte og i sjokktilstand etter ulykken i går ettermiddag.