Gutt (2) omkom

TROMSØ (Dagbladet): En to år gammel gutt fra Vestre Jakobselv mistet livet etter å ha kommet i berøring med en traktor-snøfreser. Ulykken skjedde i forbindelse med snørydding fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gutten hadde blitt med faren ut for å rydde vekk snø fredag ettermiddag. De to var helt aleine på gården i bygda Kariel like utenfor Vadsø sentrum. Politiet opplyser at faren hadde gått ut av traktoren, og holdt på å justere eller reparere snøfreseren da den fryktelige ulykken inntraff.

Store skader

- Gutten har på en eller annen måte kommet i kontakt med en ytre del på snøfreseren. Traktoren sto rolig og var ikke i bevegelse, sier politiinspektør Ove Akselsen til avisa Finnmarken.

Motoren var i gang, og dermed gikk også drivverket i snøfreseren, ifølge Akselsen. Han sier at gutten ikke ble dratt inn i selve freseren.

- Gutten ble likevel påført dødelige skader i forbindelse med berøringen, sier han.

Lege og ambulanse kom raskt til gården for å hjelpe, men livet sto ikke til å redde. Gutten var allerede død.

Politiet har tatt hånd om traktoren og freseren.

I sjokk

Guttens foreldre og nærmeste familie er i sjokktilstand etter den tragiske ulykken. Allerede fredag kveld fikk de bistand fra prest, lege og psykiatrisk ekspertise. Faren har foreløpig ikke vært i stand til å avgi politiforklaring.

  • Politiet ønsker foreløpig ikke å kommentere hvorvidt noe tyder på at faren kan ha utvist uaktsomhet.
SORG: I går tente naboer fakler og la ned blomster på ulykkesstedet, en gård utenfor Vadsø.