Tragisk skyteulykke:

Gutt (21 md.) skjøt og drepte seg selv

- Jeg har mistet min beste venn, sier guttens bestefar.

TRAGEDIE: Det var i et hus i dette nabolaget at den nesten to år gamle gutten skjøt seg selv ved et uhell. Foto: Google Maps
TRAGEDIE: Det var i et hus i dette nabolaget at den nesten to år gamle gutten skjøt seg selv ved et uhell. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert

Byen St. Louis i den amerikanske delstaten Missouri er i sorg etter at en 21 måneder gammel gutt skjøt seg selv i hodet ved et uhell.

Ifølge ABC17 News har politiet bevis på at skuddskaden var selvpåført.

Hendelsen fant sted kort tid før klokka 13.00 onsdag 31. august hjemme hos barnets mor.

- Hadde blitt en fantastisk person

Lokalavisa St. Louis Post-Dispatch skriver at mora hadde besøk av en venn som hadde lagt fra seg pistolen sin på TV-benken.

- Hjertet mitt er knust. Min beste venn er borte, sier guttens bestefar Lee Little til avisa.

Han fungerte som guttens barnevakt og pleide å ta ham med på daglige spaserturer. Den nesten to år gamle gutten elsket dyr, isbiter og løping i nabolaget.

- Turene var min måte å lære ham om fugler, blomster, hunder og ekorn. Planen var å snart gå gjennom alfabetet og tall. Han var et fantastisk barn, og han hadde blitt en helt fantastisk person en dag.

Little passet barnebarnet flere dager i uka, da dattera Alea Little, jobbet tidligvakter på St. Louis Lambert International Airport.

Døde i bestefarens armer

Mora og vennen skal begge ha sovet da de våknet av det fatale skuddet. Hun ringte både nødnummeret og guttens bestefar.

Den eldre mannen kom løpende til leiligheten.

- Jeg ba ham om å puste, og han trakk pusten. Så sa jeg at han måtte klemme fingeren min hvis han hørte meg. Og han klemte til og trakk pusten for siste gang, sier bestefaren.

Da hjelpen kom var det allerede for seint. Likevel berømmer han St. Louis-politiet.

- De gjorde en fantastisk jobb. De kom med en gang, og det var ikke bare én betjent, men ti.

Mannen som mora hadde på besøk stakk av med pistolen før politiet ankom leiligheten.

- Dette er en fordervelig tragedie som aldri skulle ha skjedd. Våpen er farlige og det er en rekke av dem i samfunnet vårt. Alle som eier et skytevåpen er ansvarlige for sikkerheten, sier oberstløytnant Michael Sack ved St. Louis-politiet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer