Gutt (4) døde etter Disney-tur

Attraksjonen er så intens at seks personer er sendt til sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En fire år gammel gutt omkom i går etter å ha vært med på «Mission: Space» i Disney World i Florida, USA. Attraksjonen, som simulerer en tur med romferje til Mars, er blant de mest intense i fornøyelsesparken.

Gutten ble båret ut fra romferjeturen av moren, og ansatte ved Disney World begynte umiddelbart med gjenopplivningsforsøk.

Han ble sendt til Celebration Hospital, men legene klarte ikke å redde livet hans.

Flere skadd

Politiet sier til nyhetsbyrået AP at gutten, som var i parken sammen med moren og søsteren, oppfylte høydekravene til å være med på attraksjonen.

I løpet av en åtte måneders periode i 2003-2004, ble seks mennesker over 55 år sendt til sykehus med brystsmerter etter å ha gjennomført «Mission: Space».

Ingen av dem fikk alvorlige skader, men tallet er likevel det høyeste for noen attraksjon i Florida siden man begynte å rapportere slike skader i 2001.

I 2003 bestemte parkledelsen seg for å utstyre attraksjonen med spyposer. Det er også satt opp skilt med advarsler, for å hindre at personer med høyt blodtrykk eller hjerte- rygg eller nakkeproblemer benytter den.

Obduseres i dag

Tidligere i år døde en 77 år gammel kvinne mens hun deltok på «Pirates of the Caribbean»-turen i Magic Kingdom.

Kvinnen hadde hatt flere slag tidligere, og obduksjonsrapporten fastslo at dødsfall ikke kunne betegnes som uventet.

«Mission: Space» ble stengt etter dødsfallet i går, men åpnet igjen i dag etter at teknikere slo fast at det ikke er noe galt med attraksjonen.

- Vi gir familien støtte, og gjør alt vi kan får å hjelpe dem i denne vanskelige tida, skriver fornøyelsesparken i en pressemelding.

Gutten obduseres trolig i løpet av dagen.

OMKOM: Fireåringen prøvde denne attraksjonen da han døde.