Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gutt (4) døde på grillfest

HERØY PÅ SUNNMØRE (Dagbladet): Grillfesten på Myrsnipa barnehage endte tragisk. En fire år gammel gutt døde etter å ha fått en pølsebit ned i luftveien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tragedien skjedde på noe som var planlagt å være en festdag i barnehagen i det lille bygdesamfunnet Myrvåg i Herøy på Sunnmøre. Foreldrene var på «åpen dag» i barnehagen. Fireåringen satt ved siden av sin mor med en nygrillet pølse med brød da det fatale skjedde.

Stoppet pusten

- Et tragisk uhell. Ved å blokkere luftveien, stoppet pølsebiten pusten til gutten. Selv om barnehagepersonalet fulgte prosedyrene riktig og gutten raskt fikk legehjelp, lyktes det desverre ikke å berge livet til fireåringen, sier kommunoverlege Bjørn Martin Aasen i Herøy. Bare få dager før grillfesten hadde personalet ved barnehagen fått opplæring i hvordan de skal takle kriser som dette.

- Slikt forkommer av og til, men det er første gang i løpet av mine 25 år som lege her i kommunene, at et slikt uhell har krevd et lite barns liv.

Seks år gamle Myrsnipa barnehage ligger bare få hundre meter fra et lite legesenter. Gutten fikk rask legehjelp fra senteret og etter få minutter var mer legehjelp på plass med ambulansehelikopter.

Bare vondt

Tragedien skjedde torsdag. I går var det ikke helt vanlig drift i barnehagen. Barna ble samlet og personell fra skolepsykologisk kontor var til stede for å hjelpe ungene med å bearbeide det de hadde opplevd.

- Det er dypt tragisk å se at en av våre nærmeste venner mister et lite barn. Vi så hva som skjedde, men orker ikke snakke om det. Alt er bare vondt, sa en av foreldrene.