Gutt (4) falt fem meter

Klatret i tre da barnehagen var på utflukt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Ulykken skjedde ved Langhushallen ved 13-tida i ettermiddag. Vevelstadstaga barnehage var på utflukt bak hallen, og flere barn klatret i trærne da en fire år gammel gutt mistet taket og falt ned, ifølge politiet i Follo.

Gutten landet på ryggen foran flere av de andre barna fra barnehagen.  Fireåringen fikk åpne bruddskader i armen og hjernerystelse i fallet. Han ble brakt til Ullevål sykehus med ambulansehelikopter.

- Situasjonen er stabil. Han har hode- og bruddskader. Han er til undersøkelser og skal opereres, sier Alf Bøhler i informasjonsavdelingen på Ullevål sykehus.

Barna ble redde

- Det var voldsomt kaotisk for barna, og de hadde mange spørsmål, sier operasjonsleder Anders Oksvold ved Follo politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet som kom til stedet, snakket med barna for å berolige dem etter hendelsen.

- Vi har hatt besøk av politiet helt til nå, og de har sagt at vi har håndtert dette på helt riktig måte, sier styrer Cecilie Ekelund i Vevelstadstaga barnehage til Dagbladet.no.

Hun forteller at de har hatt en samlingsstund med barna og de voksne som har vært med på turen. Barna holder på å lage tegninger som de skal gi til gutten som falt ned fra treet.

- Så langt ser det ut til å at det har gått bra med gutten, men vi venter på beskjed om det, sier Ekelund. Barnehagen er privat og har plass til 62 barn.