Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gutt (4) kjørte mors bil til videobutikken

Og hjem igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Han holdt seg godt innenfor fartsgrensen, den lille amerikanske gutten som ville en tur i videosjappa.

Sakte

Han er nemlig for liten til å nå fram til gassen, men girspaken var innenfor rekkevidde, og bilen ble satt i gir i byen Sand Lake. Dermed begynte den å begeve seg.

Turen tok han fredags natt, og da han kom til butikken var den stengt. Dermed begynte han på tilbaketuren, sakte, sakte.

Han hadde glemt å sette på frontlysene og svingte fram og tilbake på veien. En politimann la merke til bilen, som han først trodde var blitt forlatt med tenninga på. Det er han som forteller om guttens nattlige rute.

Da bilen kjørte i en parkert bil satte politimannen på sine lys. Da satte gutten bilen i revers og kom borti patruljebilen.

- Han visste hvordan han skulle få den i revers, sier tjenestemann Jay Osga til AP.

- Mora har fortalt at hun har lært ham å kjøre. Han har fått lov til å sitte på fanget hennes og styre bilen, fortsetter han. Hele turen er på rundt 400 meter.

Slipper straff

Mors bil ble også ødelagt i tillegg til bilene guttungen kom borti på kjøreturen.

- Han er fire år gammel. Moren visste ikke at han var oppe. Jeg tror ikke en gang han visste hva han gjorde, sier Sand Lakes politisjef Doug Heugel.

Han lover at hverken mor eller sønn skal straffeforfølges.