Heroinepidemi i Ohio:

Gutt (4) satt i baksetet da bestemora og kjæresten hennes tok overdose. 
Nå har han fått et nytt hjem

Grandtante og grandonkel får foreldrerett.

OPPRØRENDE SYN: Dette synet møtte politimann Kevin Thompson da han var på vei til jobb onsdag. Han fulgte etter bilen, og når den stoppet, så han dette. Foto: Politiet i East Liverpool
OPPRØRENDE SYN: Dette synet møtte politimann Kevin Thompson da han var på vei til jobb onsdag. Han fulgte etter bilen, og når den stoppet, så han dette. Foto: Politiet i East Liverpool Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

S(Dagbladet): Bildet av den fire år gamle gutten som sitter i baksetet på bilen til bestemoras kjæreste vekket sterke reaksjoner forrige uke.

Det var politimann Kevin Thompson som fulgte etter bilen, da han var på vei til jobb. Etter hvert stoppet den, og han tittet inn.

Der fant han en fire år gammel gutt i baksetet. I forsetet satt guttens bestemor og hennes kjæreste. Begge hadde tatt heroinoverdose.

Fikk foreldrerett seks uker tidligere

Politiet i Ohio la senere bildet ut på Facebook for å advare andre mot heroinepidemien som herjer i den amerikanske delstaten.

Både bestemora og kjæresten ble begge arrestert etter hendelsen, ifølge TV-kanalen WTOV9.

Paret skal ha tatt overdosen før de satte seg i bilen. Det var mannens kjøring som vekket oppmerksomheten til politimannen.

Ifølge den amerikanske nyhetskanalen skal han nesten ha krasjet med en skolebuss før han stoppet bilen og etter hvert også mistet bevisstheten.

Bestemora skal seks uker tidligere ha fått full foreldrerett for gutten, skriver BBC.

Retten sier at det aldri ble framlagt bevis for at hun hadde et narkotikaproblem på det gjeldende tidspunktet.

Flytter til grandtante og grandonkel

Hun sitter fortsatt i varetekt etter forrige ukes biltur, siktet for å ha satt barnet i fare. Dermed måtte myndighetene finne fireåringen et nytt hjem.

Det gikk i orden på mandag, da guttens grandtante og grandonkel søkte om omsorgsrett. Søknaden ble innvilget samme dag.

Til NBC News sier bestemoras søster at politiets offentliggjøring av bildet har vært til ydmykelse for familien, først og fremst fordi guttens ansikt ikke var sladdet på det originale bildet.

- De kunne sladdet ansiktet hans, men det gjorde de ikke. Og nå tar de ham fra søsteren min. Jeg forsvarer ikke det hun har gjort, men hva de gjorde mot henne og barnebarnet hennes er i overkant, sier hun.

Ifølge bestemoras søster har hun selv hjulpet til med å oppdra gutten. Sammen skal de fortsatt ha ansvaret for fireåringens bror.

Hun forteller også at guttenes foreldre ikke har vært i stand til å ta vare på dem.

- Det er det samme gamle. Ingen utdannelse. Ingen jobber. Søsteren min har kjempet i to år for å få barna.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer