Gutt (5) døde under plogen

BERGEN (Dagbladet): En nesten fem år gammel gutt døde i går etter at han havnet under en brøytebil i Ulvik i Hardanger. Sammen med en ti år gammel kamerat hang han først etter bilen i flere hundre meter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to barna var ute i Ulvik sentrum i Hardanger for å leke ved 13-tida. De fant på å henge etter brøytebilen på glattisen, men leken endte med en dødsulykke.

Falt under

- Et vitne har forklart at de to guttene skal ha hengt etter bilen i flere hundre meter før den stanset. Sjåføren rygget og da falt den yngste gutten under den tunge brøytebilen. Han ble erklært død kort tid etterpå, sier politimester Finn Rud i Hardanger politidistrikt til Dagbladet.

Det skal ha vært en støtfanger helt nede på karosseriet til brøytebilen som guttene har holdt fast i før bilen stanset og ulykken inntraff.

Den ti år gamle kameraten kom fra ulykken uten skader.

Støttegruppe

I går ettermiddag ble det opprettet en støttegruppe for de pårørende til de to guttene i Ulvik. Den eldste av dem ble tatt inn til avhør i går kveld.

- Vi avhører flere vitner i saken, men det hele ser ut til å være en dyp tragedie, sier Finn Rud.

Han er ikke kjent med at det er en utbredt aktivitet i området å henge etter biler vinterstid.

- Jeg har stilt spørsmålet, men det ser ikke ut for at mange driver denne leken. Det er svært farlig og jeg vil advare alle mot å prøve, sier politimester Finn Rud.

leif.stang@dagbladet.no