DRUKNINGSULYKKE: En fem år gammel gutt ble i ettermiddag funnet uten puls i et badebasseng ved Fredrikstad. Gutten er på besøk på privatadressen der bassenget ligger, og ble funnet av voksne. Etter gjenoppliving på stedet ble han fløyet med luftambulanse (bildet) til Ullevål universitetssykehus i Oslo. Foto: TV 2
DRUKNINGSULYKKE: En fem år gammel gutt ble i ettermiddag funnet uten puls i et badebasseng ved Fredrikstad. Gutten er på besøk på privatadressen der bassenget ligger, og ble funnet av voksne. Etter gjenoppliving på stedet ble han fløyet med luftambulanse (bildet) til Ullevål universitetssykehus i Oslo. Foto: TV 2Vis mer

Gutt (5) funnet livløs i badebasseng

Lå med ansiktet ned og uten puls, fløyet til Ullevål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En fem år gammel gutt ble i ettermiddag funnet livløs i et basseng ved Fredrikstad. Han er fløyet til Oslo og ligger nå på Ullevål universitetssykehus.

Sykehuset melder i 18-tida at guttens tilstand er alvorlig, men stabil, og at han er under intensivbehandling.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 13.35. Gutten ble funnet i et basseng på 4 x 7 meter, med ansiktet ned og uten puls.

- Han ble funnet av voksne, som varslet oss, forteller Sigrun Mørkeseth, operasjonsleder ved Østfold politidistrikt, til Dagbladet.

Bassenget ligger utenfor et privathus i Skjærviken, ved kommunegrensa mot Sarpsborg.

Ambulansepersonell kom raskt til og startet umiddelbart gjenoppliving på gutten. Hovedredningssentralen (HRS) Sør-Norge ble varslet av AMK og sendte et Sea King redningshelikopter fra Rygge ved Moss.

- Vi ble bedt om å bistå på grunn av de medisinske fasilitetene om bord på Sea King-en. Gutten ble imidlertid fløyet til Oslo av en luftambulanse fra Akershus universitetssykehus (Ahus), forteller Cecilie Øversveen, redningsleder ved HRS, til Dagbladet.

- Tilstanden hans var uviss da helikopteret dro, forteller operasjonsleder Mørkeseth.

Hun opplyser at gutten er på besøk på privatadressen.

Politiet har i 17-tida gjort seg ferdige med tekniske og taktiske undersøkelser på stedet. De pårørende er varslet om ulykken, ifølge sykehuset.

Dagbladet følger saken.

NÆR KOMMUNEGRENSA: Ulykken skjedde ved et privathus i Skjærviken i Fredrikstad kommune, nær grensa mot Sarpsborg. Foto: GOOGLE MAPS
NÆR KOMMUNEGRENSA: Ulykken skjedde ved et privathus i Skjærviken i Fredrikstad kommune, nær grensa mot Sarpsborg. Foto: GOOGLE MAPS Vis mer