Gutt (5) funnet under vann ved badestrand

Fraktet til Rikshospitalet i luftambulanse. Stor utrykning til Hvervenbukta i Oslofjorden.

DRAMATISK: Store redningsmannskaper rykket ut til Hvervenbukta i ettermiddag. Gutten ble fraktet til sykehus i helikopter.
Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
DRAMATISK: Store redningsmannskaper rykket ut til Hvervenbukta i ettermiddag. Gutten ble fraktet til sykehus i helikopter. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helikopter, ambulanse, politi og brannvesenet rykket ut til Hvervenbukta etter at en fem år gammel gutt ble funnet livløs i vannet.

- Gutten skal ha vært under vann i to minutter. Han er nå fraktet til Rikshospitalet i luftambulanse. Gutten hadde puls og pustet da han ble fraktet bort, så vi håper det går bra, sier operasjonsleder Finn Belle ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Oslo universitetssykehus opplyser ved 20-tida til NTB at gutten ligger i respirator, og at tilstanden er stabil, men fortsatt uavklart. I slike tilfeller kan det ta tid før man vet hvordan tilstanden utvikler seg.

Det er svært godt vær i osloområdet, og den populære badestranda i Hvervenbukta var tettpakket med folk da ulykken skjedde. Politiet fikk melding om ulykken via Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) klokka 16.50.

Brannvesenet rykket ut med med åtte dykkere, to båter og lederstøtte i tilfelle flere personer var havnet under vann.

- En liten gutt er tatt opp av vannet, og blir tatt hånd om av ambulanse på stedet. Det er uvisst om det var flere sammen med ham, derfor er brannvesenet tilstede for å gjøre søk, sa vakthavende brannsjef Asle Hembre til Dagbladet.

Ingenting tydet i kveld på at andre enn femåringen ble skadd.

TETTPAKKET: Det var svært mye folk på badestranda da ulyken skjedde. 
Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
TETTPAKKET: Det var svært mye folk på badestranda da ulyken skjedde. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix Vis mer