Gutt (5) i live etter flystyrten

Barnet var i live noen sekunder etter at flyet traff bakken i Hellas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Obduksjonen av en fem år gammel gutt om bord på ulykkesflyet slår fast at han fortsatt var i live like etter at flyet styrtet i Hellas på søndag, melder nyhetsbyrået Associated Press. 

Levde noen sekunder
Barnet ble ifølge rettsmedisiner Nikos Kalogrias påført store hodeskader da flyet traff bakken. Den lille gutten skal likevel ha vært i live noen sekunder etter styrten.

- Gutten døde ikke umiddelbart etter krasjet. Han var i live, sier Kalogrias.

Han understreker imidlertid at barnet kun var i live i veldig kort tid etter det fatale krasjet.

- Å dø er en gradvis prosess, sier Kalogrias, og viser til at det er vanlig at et døende menneske tar to åndedrag før døden inntreffer.

Fant sot i lungene

Obduksjonen av barnet, som fortsatt ikke er formelt identifisert, viste at gutten pustet inn røyk og sot fra brennende vegetasjon. Funnet indikerer at gutten må ha vært i live etter at skog i ulykkesområdet ble antent da flyet styrtet.

Gutten ble funnet med store brannskader, men obduksjonen kunne ikke gi en sikker dødsårsak.

STYRTET: Passasjerflyet ble smadret i sammenstøtet og vrakrestene spredt over et stort område i fjellene nord for Aten. Foto: SCANPIX/REUTERS
STYRTET: Passasjerflyet ble smadret i sammenstøtet og vrakrestene spredt over et stort område i fjellene nord for Aten. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Rettsmedisinerne tok derfor toksikologiske prøver av levningene for å slå fast om barnet døde av røykforgiftning som følge av brannen, eller om de omfattende hodeskadene var dødsårsak.

I ettermiddag ble det slått fast at gutten døde av skadene han fikk i det voldsomme sammenstøtet da flykroppen traff bakken.

Flytragedie

Alle 121 mennesker om bord - blant dem 21 barn - mistet livet da det kypriotiske Helios Airways-flyet på vei fra Kypros til Aten styrtet i et fjellområde fire mil nord for den greske hovedstaden søndag formiddag.

Nikos Kalogrias er én av teamet på sju rettsmedisinere som utfører obduksjoner på de omkomne.

<B>MINNES DE DØDE: Pårørende og lokalbefolkning på ulykkesstedet ved landsbyen Grammatiko i går. I dag skal de første ofrene begraves.
<B>SORGEN: Pårørende i Kypros før de gikk om bord i flyet som skulle ta dem til Aten der levningene av deres kjære er.