FORSØKTE Å SI I FRA: Guttens foreldre refererte flere ganger til symptomer som kunne tyde på hjernesvulst, men ble ikke hørt. Det tok derfor én måned, og et sykehusbytte før hjernesvulsten ble oppdaget. Arkivfoto: SCANPIX
FORSØKTE Å SI I FRA: Guttens foreldre refererte flere ganger til symptomer som kunne tyde på hjernesvulst, men ble ikke hørt. Det tok derfor én måned, og et sykehusbytte før hjernesvulsten ble oppdaget. Arkivfoto: SCANPIXVis mer

Gutt (5) livstruende syk etter at sykehus overså hjernesvulst

Sykehuset Østfold granskes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Sykehuset Østfold granskes etter at sykehuset i en måned overså en hjernesvulst hos en fem år gammel gutt som nå svever mellom liv og død.

Helsetilsynet i Østfold har bedt eksperter vurdere om sykehuset burde ha oppdaget guttens tilstand tidligere.

Kommunikasjonsdirektør Anne Grethe Ellingsen ved Sykehuset Østfold sier til VG at sykehuset imøteser en sakkyndig vurdering, og at hun forstår at familien ønsker saken belyst.

Gutten var innlagt flere ganger, og foreldrene informerte flere ganger sykehuset om flere kjente symptomer på hjernesvulst.

Likevel ble det ikke foretatt CT-undersøkelse.

Først da femåringen havnet på Akershus Universitetssykehus fordi kapasiteten var sprengt i Fredrikstad, ble det slått alarm.

Gutten ble sendt videre med ambulanse til Rikshospitalet der legene samme kveld kunne fortelle at barnet hadde livstruende hjernesvulst.

Fylkeslegen i Østfold Elisabeth Markus vil ikke kommentere saken fordi den er under behandling.


(NTB)