HÅP:  Bill de Blasio ber til høyere makter for at en av ofrene overlever. Foto: REUTERS.
HÅP: Bill de Blasio ber til høyere makter for at en av ofrene overlever. Foto: REUTERS.Vis mer

Gutt (6) drept da mann gikk løs på barn med kniv i New York

To småbarn på vei for å hente iskrem ble overfalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gutt på seks år døde av skadene.

Jenta på sju som gutten var sammen med, ligger på sykehus med kritiske skader, melder New York Times.

Barna ble overfalt og stukket ned i heisen i et boligkompleks i Brooklyn. Ifølge vitner hadde barna vært ute og lekt sammen med voksne da de skulle opp i leiligheten til den ene for å hente is alene, skriver AP.

Mannen skal ha fulgt etter barna inn i heisen, og gått løs på dem med en gang døren lukket seg. Begge barna ble påført flere knivstikk. Gutten døde inne i heisen, mens jenta kom seg ut før hun falt om bevisstløs like utenfor heisen.

- Dette er en svært ondskapsfull forbrytelse. To unge barn i en heis uten noen måte å flykte på, ikke noe i det hele tatt, og så er det en person som går inn og begynner å knivstikke dem? Innbyggerne har all grunn til å være bekymret, sier politisjef William Bratton i New York-politiet.

Gjerningsmannen beskrives som en kraftig mann i 20-årene. Han flyktet fra stedet etter angrepet. Hendelsen har sjokkert newyorkere, som nå klynger seg til håpet om at jenta, Mikayla Carpers, skal overleve.

- Takk Gud for at Mikayla fortsatt lever. Hun får eksepsjonelt god behandling. Vi håper og ber om at hun skal overleve, sier ordfører Bill de Blasio.

(NTB)