Byttet om: En seksåring skal ha blitt feilmedisinert da legen ved en feiltakelse byttet om på sprøyter. Hendelsen skal ha skjedd ved Haukeland sykehus. Foto: Helge Sunde / Samfoto / NTB Scanpix
Byttet om: En seksåring skal ha blitt feilmedisinert da legen ved en feiltakelse byttet om på sprøyter. Hendelsen skal ha skjedd ved Haukeland sykehus. Foto: Helge Sunde / Samfoto / NTB ScanpixVis mer

Feilmedisinering

Gutt (6) ligger i respirator etter feilmedisinering. Er livstruende skadd

- Familien er rystet, sier en familievenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En lege ved Haukeland sykehus skal ved en feiltakelse ha satt en sprøyte i hjernen i stedet for en blodåre da de skulle medisinere en seksåring. Nå er Statens helsetilsyn varslet om hendelsen.

Nå er gutten lagt i respirator.

- Har det veldig tøft

- Vi ble gjort oppmerksom på saken i forrige uke, og dette er en sak som vi oppfatter som svært alvorlig, sier fylkeslege Helga Arianson til Bergens Tidende og legger til at de varslet Statens helsetilsyn rett etter at hendelsen hadde skjedd.

Den nevnte avisa melder at de og Aftenposten har vært i kontakt med en familievenn som tar seg av uttalelsene for guttens familie.

Han forklarer at barnet har en svulst i hjernen, og at en av sprøytene skulle settes direkte på svulsten, mens en annen skulle gis intravenøst. Ved en feiltakelse skal legen ha byttet om på sprøytene.

- Familien er rystet. Vi har det veldig tøft nå alle sammen, sier han til BT.

I en uttalelse bekrefter direktør ved Barne- og ungdomsklinikken, Britt Skadberg at Helsetilsynet er varslet, skriver BT.

- Livstruende skadd

Søndag ettermiddag bekrefter Helsetilsynet overfor NRK at de har mottatt varsel om saken.

- Hendelsen var en alvorlig livstruende skade på et barn etter en feilmedisinering i forbindelse med cellegiftbehandling, sier avdelingsdirektør Brynhild Braut og fortsetter:

- Etter innledende undersøkelser fremkom det opplysninger som ga mistanke om svikt i helsehjelpen, og det ble derfor besluttet å gjøre et stedlig tilsyn for å få opplyst saken, sier Braut, og legger til at Helsetilsynet har vært på Haukeland i forbindelse med granskningen av saken.