Gutt (6) slipper å betale morens begravelse

Da den 38 år gamle kvinnen døde av kreft nylig, forlangte Trygdeetaten at hennes seks år gamle sønns sparepenger skulle dekke begravelsen. Nå gjør Trygdeetaten helomvending.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var da den 38 år gamle kvinnens enkemann søkte trygdeetaten om behovsprøvet gravferdsstønad, at han fikk beskjed om at kontoen med sønnens sparepenger skulle tas med i beregningen.

– Sønnen min har 15.855 kroner på høyrentekontoen. Siden min kone som mor rådet over vårs sønns konto, ble dette regnet som hennes formue og trukket fra i søknaden om stønad. Dermed fikk vi til slutt en knapp tusenlapp i gravferdsstøtte, sier 40-åringen til VG.

Assisterende direktør Annelise Barikmo ved Fylkestrygdekontoret i Vest-Agder sa først at det ikke er rom for skjønn, men at de sjekker avdødes siste selvangivelse eller ligning og avgjør behovet for stønad ut i fra dette. Hun sa også at de vil behandle saken på nytt dersom etaten har tolket regelverket feil eller for strengt.

I ettermiddag innrømmet da også Trygdeetaten at de hadde gjort en feil da guttens sparepenger ble trukket fra som formue.

– Vi har rett og slett tolket regelverket litt for strengt i forhold til om vi skal ta med barns kontoer når vi skal beregne hvor mye stønad vi kan gi til gravferd, sier Barikmo til P4.

Hun beklager også den ekstra belastningen dette har påført familien. (ANB)

<B>BLE FØRST AVKREVD BETALING:</B> Den seks år gamle gutten.