Diphallus:

Gutt (7): Født med to peniser

- Misdannelsen har vært kjent siden 1700-tallet, men det er hittil bare rapportert om litt over 100 slike tilfeller.

TO PENISER: Gutten ble født med to peniser og uten endetarmsåpning. Dette MR-bildet viser de to penisene. Foto: Urology Case Reports
TO PENISER: Gutten ble født med to peniser og uten endetarmsåpning. Dette MR-bildet viser de to penisene. Foto: Urology Case Reports Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En sju år gammel gutt ble henvist til urologiavdelingen ved det nasjonale barnemedisinske senteret i Tasjkent i Usbekistan.

Det skriver legene ved sykehuset i en casestudie publisert i det fagfellevurderte tidsskriftet Urology Case Reports.

Fullt utviklet

Da legene undersøkte gutten, viste det seg at gutten hadde to fullt utviklede peniser som delte samme forhud.

Sjuåringen var i stand til å tisse med begge penisene.

Gutten ble født med en tilstand kalt diphallus, også kalt duplisert penis.

- Det er en sjelden medfødt misdannelse som skjer i én av 5-6 millioner tilfeller. Selv om misdannelsen har vært kjent siden 1700-tallet, er det hittil bare rapportert om litt over 100 tilfeller, skriver legene.

Ved fødselen ble det også påvist analatresi, som ifølge Store medisinske leksikon er en medfødt misdannelse hvor endetarmsåpningen er lukket.

Dette ble imidlertid korrigert ved operasjon like etter fødselen.

Fjernet venstre penis

Da gutten ble henvist til sykehuset, hadde han levd med to komplette peniser i sju år. Nå ble han henvist til en ny operasjon - denne gangen for forhåpentligvis å få én velfungerende penis.

Kirurgene fjernet deler av den venstre penisen, for å forme ett nytt kjønnsorgan. Operasjonen var vellykket.

AVHENGIG: Amber May har tatt åtte plastiske operasjoner og har et mål om å oppnå verdens største pupper. Bilder og video: Ambermaayy på Tiktok og Ambermayy_2 på Instagram. Reporter: Celina Morken Vis mer

To måneder seinere kunne legene konstatere at gutten hadde én enkelt penis som fungerer som normalt med tanke på urinering.

Kirurgene skriver at det finnes mange mekanismer som kan føre til utviklingen av en dobbel penis på fosterstadiet.

- Misdannelser

Forstadiet til kjønnsorganet er likt hos kvinner og menn de aller første ukene av svangerskapet, ifølge Wikipedia. Den kalles den genitale tuberkel, og utvikler seg enten til klitoris hos jenter eller penis hos gutter.

Hos gutter utvikler den seg først til fallos, deretter til penis.

Ifølge kirurgene kan denne tuberkelen enten «dele seg» i to falloser, slik at hver fallos har sin egen kropp og sitt eget urinrør.

Eller så kan den splitte seg, slik at hver fallos har to svamplegemer og to urinrør. En dobbel penis kommer imidlertid sjelden uten utfordringer:

- I de fleste tilfellene med dupliserte peniser har man også sett misdannelser i urinveiene, endetarmen eller i musklene og skjelettet, skriver kirurgene.

Dagbladet skrev i 2021 om en baby som ble født med hele tre peniser. Legene hevdet det var verdens første tilfellet av triphallus, altså tre peniser på én person.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer