Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Gutt (7) forsøkt lokket inn i bil av fire voksne menn

Politiet i Harstad har opprettet sak.

- FIRE MENN: Den sju år gamle gutten har fortalt moren sin at fire menn spurte om han ville sette seg inn i bilen de kjørte. Gutten var ute for å kjøpe ost på nærbutikken. Foto: Espen Bless Stenberg
- FIRE MENN: Den sju år gamle gutten har fortalt moren sin at fire menn spurte om han ville sette seg inn i bilen de kjørte. Gutten var ute for å kjøpe ost på nærbutikken. Foto: Espen Bless Stenberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Midtre Hålogaland politidistrikt fikk i kveld melding om at en sju år gammel gutt skal ha blitt forsøkt lokket inn i en hvit Audi på Bergseng i Harstad.

I bilen skal det ha vært fire voksne menn som forsøkte å få gutten til å sette seg inn i bilen. Det melder avisa Nordlys.

- Vi vet ikke så mye mer enn det. Det skal ha vært en hvit bil, og de skal ha åpnet døra og spurt om gutten ville være med inn, sier operasjonsleder Kenneth Stræte til Dagbladet.

Gutten skal ha kommet løpende hjem til moren sin etter å ha blitt sendt bort i gata for å kjøpe ost i 17-tida.

- Jeg så fra vinduet at han snublet i innkjørselen, så jeg gikk ut for å trøste ham, og da fikk jeg beskjed om at fallet ikke var det verste som hadde skjedd, sier moren til avisa.

Hun sier at sønnen mener mennene var lyse i huden og snakket nordnorsk. En mann med solbriller, som satt bak i bilen, skal ha spurt sjuåringen flere ganger om å komme inn i bilen.

- Mannen spurte først en gang om han ville komme inn i bilen, og så spurte han igjen og da la han på sprang mens bilen kjørte videre i motsatt retning, sier moren til Nordlys.

Midtre Hålogaland politidistrikt sier til Dagbladet at de har vært på stedet med en patrulje i kveld, men at det ikke vil gjøres noe mer med saken i kveld.

- Vi har snakket med moren, og gutten er rolig og ikke prega av dette. Derfor har vi ikke gått videre inn, sier Stræte.

Han sier at politiet foreløpig ikke har ytterligere opplysninger om personene eller bilen som ble brukt i det angivelige lokkeforsøket.

- Hvor alvorlig er denne saken?

- Jeg vil anta den er ganske alvorlig. Vi har hatt patrulje ute, og så tar Harstad politistasjon over saken i morgen tidlig, sier operasjonslederen.

Hele Norges coronakart