Gutt (7) hadde ligget i vannet flere timer før han ble funnet død

Politiet har en teori om at den sju år gamle gutten som ble funnet død i Askim i natt, kan ha forsøkt å gå over isen og falt gjennom.

FUNNET DØD: Den sju år gamle gutten som var savnet i Askim tirsdag kveld, ble rundt 00.20 i natt funnet død.
Gutten ble funnet av dykkere som undersøkte parkdammen i Askim sentrum, opplyser politiet.
Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix
FUNNET DØD: Den sju år gamle gutten som var savnet i Askim tirsdag kveld, ble rundt 00.20 i natt funnet død. Gutten ble funnet av dykkere som undersøkte parkdammen i Askim sentrum, opplyser politiet. Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En sju år gammel gutt bli i natt funnet død i Parkdammen i Askim folkepark midt i sentrum av Østfold-byen.

Gutten ble sist sett da han skulle gå fra Askimbyen skole i går klokka 16.00. Skolen ligger like ved parken, mens gutten og hans familie også bor like i nærheten.

Lå i vannet i flere timer

Han ble hentet på skolen av et familiemedlem, men ville gå hjem selv. Han kom imidlertid aldri hjem, og det ble i går kveld iverksatt en stor leteaksjon. Rundt 00.20 i natt ble han funnet død i dammen av dykkere.

- Vannet var delvis islagt. Han har ligget i vannet noen timer. Om han har ligget der tre timer eller seks timer vet vi ikke. sier politiadvokat Mathias Emil Hager til Dagbladet.

LETEAKSJON: I denne dammen, i Askim folkepark, ble den sju år gamle gutten funnet av dykkere natt til onsdag. Foto: Freddie Larsen
LETEAKSJON: I denne dammen, i Askim folkepark, ble den sju år gamle gutten funnet av dykkere natt til onsdag. Foto: Freddie Larsen Vis mer

For politiet er det essensielt å vite hvor mange timer de har som vindu mellom siste observasjon og dødstidspunkt. Gutten er ennå ikke obdusert. En rettsmedisinsk obduksjon har som formål å belyse både dødsårsak og dødstidspunkt.

Kan ha gått gjennom isen

For politiets del er det for tidlig å si nøyaktig hva som har skjedd og om gutten har druknet i vannet.

- En av teoriene vi undersøker er om han kan ha gått gjennom isen, sier Hager.

Politiet henter i morgentimene i dag inn spor og sikrer området der gutten ble funnet.

- I tillegg skal vi foreta avhør av de personene som har sett gutten sist og familien hans. Vi er nå i startfasen for å finne ut av ting, og kommer til å fortsette en god stund framover i dag for å kartlegge hvor gutten har vært på ulike tidspunkt, sier han.

Både frivillige fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Norske Redningshunder og dykkere bisto politiet i letearbeidet i går kveld og i natt. Et politihelikopter var også i lufta, og folk som bor i området ble bedt om å sjekke hager, boder og tomter.

- Det var mange hundre i leting etter gutten. Det er helt avgjørende for at vi har funnet ham så raskt, sier Hager til Dagbladet.

Politiet vil ikke uttale seg om det er mistanke for at gutten har blitt utsatt for noe kriminelt, men sier alle muligheter vil bli rutinemessig undersøkt.

- En trist dag

Politiet satte i gang den umiddelbare krisehåndteringen, blant annet kontakt med pårørende i natt. Kommunen er nå også i full gang med oppfølging.

- Vi forbereder tiltak på skolen, og de ansatte er samlet der nå. Vi Jobber med klassen han gikk i og elevene generelt, sier Askim-ordfører Thor Hals til Dagbladet onsdag morgen.

- Det er selvsagt det verste utfallet av en slik leteaksjon. Utfallet er ikke som man hadde ønsket og håpet og dette er en trist dag for hele lokalsamfunnet.

Hals berømmer også oppbudet av letemannskaper og frivillige som stilte opp på kort varsel.

- Ellers går selvsagt tankene til familie først og fremst, sier Hals.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer