Lindesnes:

Gutt (7) savnet: - Fremdeles håp

Mellom 150 og 200 personer leter etter sjuåringen som forsvant for over ett døgn siden. - Familien er veldig fortvilet, sier politiet.

SAVNET: En sju år gammel gutt er savnet etter at han forsvant fra jakttur søndag ettermiddag.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
SAVNET: En sju år gammel gutt er savnet etter at han forsvant fra jakttur søndag ettermiddag.Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

I 13.30-tida søndag ettermiddag forsvant en sju år gammel gutt fra familien sin da de var på tur på Vigeland i Lindesnes.

Klokka 14.15 mandag sier operasjonsleder Øyvind Hægland til Dagbladet at søket fortsatt pågår - over et døgn etter at gutten ble meldt savnet.

- Søk pågår utover kvelden, sier Hægland.

- Vi leter med full styrke og har fremdeles håp om å finne gutten i live, sier operasjonslederen til NTB.

- Nok ressurser

Mandag ettermiddag, omtrent klokka kvart på fem, skriver politiet i Agder at nærmere 200 personer er involvert i søket.

- Det er nå nærmere 200 personer i søk fra frivillige organisasjoner, inkludert 15 hunder fra norske redningshunder, to redningshelikoptere og to droner igang i søket. Det er per nå ikke behov for flere uorganiserte i søket, skriver politiet på X/Twitter.

Til Dagbladet sier operasjonsleder Audun Eide, at de opplever en pågang av folk som tar kontakt, fordi de ønsker å bidra i søket.

- Men i praksis mener vi at vi har nok ressurser i området nå. Vi må planlegge, organisere og koordinere de som settes ut, og opplevelsen er at vi har alle ressursene som det er fornuftig å ta i bruk for det aktuelle søksområdet, sier Eide.

- Gjør alt vi kan

Få timer etter gutten ble meldt savnet ble det iverksatt en større leteaksjon etter sjuåringen. Over 100 personer fra Røde Kors og andre frivillige bisto i søket. Det ble også tatt i bruk redningshunder, helikoptre, droner og varmesøkende kameraer.

- Det er en familie som er veldig fortvilet her nå, så vi gjør alt vi kan for å finne gutten, sa innsatsleder i Agder politidistrikt, Jørgen Andersen, til Lindesnes avis i 21-tida søndag kveld.

Leteaksjonen har pågått med full styrke gjennom hele natta, opplyste operasjonsleder i Agder politidistrikt, Eyvind Formo, til Dagbladet tidlig mandag morgen.

Mandag klokka 10.30 fant politiet guttens solbriller, bekrefter politiet til VG.

- Vi fant solbriller som vi tror er hans, noen hundre meter fra der vi tok utgangspunkt for søket, sier politiets operasjonsleder Øyvind Hægland til avisa, og legger til at politiet er usikre på hvor mye vekt de skal legge på funnet.

STORE RESSURSER: Det er satt inn store ressurser i søket etter gutten. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
STORE RESSURSER: Det er satt inn store ressurser i søket etter gutten. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer

Klar oppfordring

I 05-tida mandag morgen var det totalt mellom 35 og 40 personer som leter etter gutten i skogen.

- Vi søker med full styrke i det området han sist ble sett, men vi har ikke gjort noe funn i løpet av natta. Det er veldig mørkt og kaldt nå. Vi gjør alt vi kan for å finne han så fort som mulig, sa han til Dagbladet.

Leteaksjonen tar utgangspunkt i Heddan Gård, nordvest for Vigeland.

Politiet beskriver terrenget i området som svært krevende. Temperaturen er mellom 1 og 4 grader. I tillegg blåser det i området, ifølge operasjonslederen.

Mandag morgen kom politiet derfor med en klar oppfordring til lokalbefolkningen:

- Det er noe spredt bebyggelse i området. Vi oppfordrer alle som har hytter eller koier i det aktuelle området til å sjekke det, sa Formo og la til at politiet allerede har undersøkt noen bygninger i forbindelse med leteaksjonen.

I 09-tida sa operasjonsleder Øyvind Heggeland at de er i ferd med å bytte ut mannskapet som deltar i leteaksjonen.

- I tillegg til politimannskaper og frivillige, bistår også Heimevernet og Sivilforsvaret i søket. Vi er nå mellom 150 og 200 personer som leter etter ham i terrenget, sa Heggeland.

LUFTRESSURSER: Det letes etter gutten med store ressurser. Søndag ble det tatt i bruk både helikoptre og droner. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
LUFTRESSURSER: Det letes etter gutten med store ressurser. Søndag ble det tatt i bruk både helikoptre og droner. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Vis mer

Forsvant fra jakttur

Operasjonsleder i Agder politidistrikt, Ole Bjørn Kleivane, sa til Dagbladet søndag kveld at gutten skal ha vært med på en jakttur da han forsvant fra familien sin.

- Da de skulle flytte seg fra et sted til et annet forsvant gutten på veien, sa Kleivane.

Lokalavisa har snakket med en av de som bor i området, som har latt nødetater og mannskaper lage base på tomta si.

- Det er skummelt for en gutt å gå alene i dette terrenget nå, sier naboen til Lindesnes avis.

Til tross for at sjuåringen nå har vært savnet i 20 timer, jobber politiet ut fra en teori om at han fortsatt er i live.

- Mistenker dere at han kan ha blitt utsatt for noe kriminelt?

- Nei, det er ingenting som tyder på det per nå, svarer Formo.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer