Florida:

Gutt (7) svømte i én time for hjelp

En sju år gammel gutt svømte en time for å skaffe hjelp, da søsteren og faren ble tatt av strømmen.

REDDET: Sønnen fikk hentet hjelp til far og søster da de dreiv nedover St. Johns River i Jacksonville i Florida. Foto: Shutterstock / NTB
REDDET: Sønnen fikk hentet hjelp til far og søster da de dreiv nedover St. Johns River i Jacksonville i Florida. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Sju år gamle Chase Poust hylles av både redningsmannskaper og andre etter at han svømte i over en time for å skaffe hjelp til faren og søstera.

Familien var på båttur på St. Johns river i Jacksonville i Florida, da ulykken skjedde. Barna badet i elva, mens faren Steven Poust fisket, skriver TV-kanalen WKXT.

Lillesøstera Abigail hadde på seg redningsvest og holdt seg fast i ripa mens hun badet, da strømmen plutselig ble for sterk og hun glapp taket. Chase svømte etter for å få tak i Abigail, men klarte det ikke. Faren Steven hoppet også i vannet for å få tak i barna som holdt på å drive av gårde nedover elva.

Faren forteller kanalen at han ikke klarte å holde taket i begge barna og at Chase derfor la på svøm mot bredden siden han er den eneste av dem som kunne svømme.

- Jeg var veldig redd, sier Chase selv til kanalen.

- Jeg elsker dem

Det var faren også.

- Jeg sa til dem at jeg elsker dem, fordi jeg ikke visste hva som kom til å skje. Jeg prøvde å holde taket i begge to, men det ble for tungt. Hun begynte å drive unna, sier faren.

- Strømmen gikk motsatt vei av mot båten og bredden, så det var veldig vanskelig å svømme den veien, sier sjuåringen, som forteller at han kom seg til land ved hjelp av en blanding av hundesvømming og å legge seg på ryggen for å spare krefter.

Etter å ha drevet halvannen kilometer nedover elva var det en annen båt som hørte farens skrik og kom han og dattera til unnsetning.

- Lillemann kom seg også til land og skaffet hjelp og det var det som reddet livene våre, sier faren.

- Alle ressurser

På en pressekonferanse sa Eric Prosswimmer i brannvesenet til CBS47 at de fant båten liggende for anker midt i elva uten noen om bord, og dermed satt i gang søk etter familien.

- Vi hadde alle ressurser vi kunne ha på vei til stedet fort, og vi er glade for at alle tre har blitt reddet, go at alle tre har det bra, sa Prosswimmer på pressekonferansen.

- Vi kunne ikke bedt om et bedre utfall, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer