- Gutt (9) ble forsøkt lokket inn i bil på skoleveien

Bare få kilometer unna stedet en 15 år gammel jente ble forsøkt lokket inn i en bil tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fjell (Dagbladet): I går ettermiddag kom meldingen om at en 15 år gammel jente skulle ha blitt forsøkt trukket inn i en bil da hun var på veg til skolen i Fjell kommune på Sotra vest for Bergen.

Onsdag blir det meldt om et nytt tilfelle, under ti kilometer unna gårsdagens hendelse. En gutt forteller at han skal ha blitt forsøkt lokket inn i en bil ved Knappskog skole. Også det skal ha skjedd tirsdag ettermiddag.

- Ubehagelig og trist - Gutten var på vei hjem da dette skjedde, sier rektor Odd Erik Kjeldstad ved Knappskog skole til BA.

- Det er veldig ubehagelig og trist at sånt skjer, sier Kjeldstad videre.

- Vi kommer til å si til elevene at de må gå flere i lag hjem fra skolen i dag. Dette i samråd med politiet, skriver skolen i en tekstmelding til foreldrene ved skolen ifølge NRK.

Gutten skal være ni år gammel, ifølge ba.no.

Politiet ble kjent med den siste saken som en del av tipsene som kom etter hendelsen med den 15 år gamle jenta i går.

- Gutten forteller at han ble kontaktet av en voksen mann og tilbudt skyss ved 13.30-tiden på tirsdag, forteller politioverbetjent Thomas Sørensen ved Sotra, Askøy og Øygarden lensmannsdistrikt til Dagbladet.

- Ikke noe fysisk framstøt - Setter dere denne saken i sammenheng med gårsdagens hendelse?

- Det er tidlig å si, med tanke på at det ikke er så lenge siden vi fikk meldingen. Vi kommer til å følge opp med en samtale med gutten. Det vi kan si er at denne saken skiller seg ut på atferd, sammenlignet med framstøtet mot den 15 år gamle jenta i går. Det er ikke gjort noe fysisk framstøt mot gutten, forteller Sørensen.

Politiet har foreløpig ingen beskrivelse av en mulig gjerningsmann, men forteller at mannen satt i en liten personbil.

Sjokkert Ordfører Eli Berland i Fjell kommune forteller at hun er sjokkert over de siste dagers hendelser.

- Jeg reagerer med sjokk. Det er bare forferdelig trist. Det var alvorlig nok i seg selv når vi fikk den første meldingen i går. Melding nummer to gjør at det blir dobbelt opp. Når vi i tillegg vet at det har vært lignende episoder i nabokommunene den siste tiden, blir det mye på en gang, sier hun til Dagbladet.

Hun forteller at kommunen har iverksatt flere tiltak.
 
- Skolene har satt av tid til å informere elevene om det som har skjedd. Det har også gått ut en melding ut til foreldrene til elever ved alle skolene i kommunen. Skoleledelsen har oppfordret alle elever til å gå sammen med noen andre på vei til og fra skolen, sier ordføreren.

Hun ønsker likevel ikke at barn og unge skal være redd for å bevege seg ut av husene sine.

- Politiet jobber med saken, og vi får inderlig håpe at de finner ut av det. Det er viktig at informasjonen som blir gitt er saklig og god, så folk ikke blir redd for å gå ut av døra hjemme, sier hun.

- Snakket gebrokkent norsk Den mistenkte gjerningsmannen fra tirsdagens hendelse blir beskrevet som kraftig bygget, ikke nødvendigvis tykk. Han skal ha vært iført sorte klær og sort lue, og antas å være over 175 centimeter høy.

- Vi har opplysninger om at han snakket norsk, men noe gebrokkent. Vi ser alvorlig på denne hendelsen, og har iverksatt omfattende etterforskning, sa politioverbetjent Sørensen til Dagbladet i går.

Forrige uke ble det meldt om to lignende hendelser på Ågotnes og på Askøy. Saken der en 15 år gammel jente ble antastet og slått ned i området mellom Fyllingsdalen og Nipedalen i august er fortsatt uoppklart.